Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко: Київ повертається до «жовтої зони» епіднебезпеки, але обмеження для невакцинованих лишаються

07 грудня 2021 року, 12:56

Попри те, що Київ відсьогодні повернувся до «жовтого» рівня епіднебезпеки, у столиці діятимуть практично ті ж карантинні обмеження для невакцинованих киян. На цьому наголосила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко в інтерв’ю інформаційному агентству «Укрінформ».

«Учора (6 грудня) набули чинності зміни до урядової постанови № 1236, які передбачають, що в «жовтій» зоні епіднебезпеки також діють обмеження для невакцинованих осіб. Усі громадські заклади та масові заходи у «жовтій» зоні зможуть відвідувати лише ті, у кого є принаймні одне щеплення, негативний тест, який чинний 72 години або COVID-сертифікат про одужання», – зазначила Ганна Старостенко.

Вона наголосила на необхідності продовжувати активну вакцинальну кампанію, аби щепити більшу кількість мешканців:

«Якщо у квітні максимальна зайнятість ковідних ліжкомісць складала більше 85%, то у листопаді максимальний показник не перевищував 75%. І це зменшення на 10% – завдяки вакцинації. Тим не менш, навіть зараз ми бачимо багато важких хворих, які знаходяться в лікарнях і переважно – це саме невакциновані кияни. Тому дуже важливо, щоб сьогодні, коли ми говоримо про стабілізацію ситуації, усі, хто ще не щепився, все ж таки зробили це найближчим часом».

Наразі у киян є всі можливості, аби вакцинуватися зручно і швидко, яких ще не було навесні: 157 пунктів щеплення у закладах охорони здоров’я, 21 міні-вакцинальний центр, центр вакцинації у МВЦ та близько 45 центрів вакцинації у ТРЦ та ЦНАПах, на вокзалах та навіть у релігійних установах.

У своєму інтерв’ю заступниця голови КМДА також розповіла, що кияни з більшою готовністю йдуть на вакцинацію саме до ТРЦ:

«У ТРЦ розпочалася вакцинація з початку вересня, і за три місяці найбільша кількість людей щепилася саме там – майже 360 тис. щеплень. На другому місці – заклади охорони здоров’я, де кількість введених доз на сьогодні складає близько 213 тисяч, а на третьому – МВЦ, в якому більше ніж за півроку здійснено майже 212 тисяч щеплень».

Водночас Ганна Старостенко наголосила, що попри хороші показники охоплення вакцинацією, а на сьогодні у столиці здійснено більше 3,1 млн щеплень, Київ має дуже багато ризиків. Тож потрібно рухатися до того, щоб досягнути показника у 70% імунізації населення, як це зазначено в Національному плані вакцинації проти COVID-19.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]