Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Геннадій Пліс: «Влада і підприємці роблять Київ комфортним»

30 серпня 2017 року, 13:50

  

Влада і підприємці спільно роблять Київ комфортним. На цьому, вітаючи підприємців із професійним святом, наголосив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«У 2016 році від діяльності підприємців до бюджету міста надійшло майже 20 мільярдів гривень податків. Для порівняння, у 2014 році ця сума склала понад 9,4 мільярда гривень, у 2015 – понад 11,8 мільярда», – розповів Геннадій Пліс.

Він подякував підприємцям, які підтримують традиції благодійництва, меценатства та соціальної відповідальності.

«Завдяки вам реконструюються парки, облаштовуються дитячі майданчики, ремонтуються підземні переходи. Кошти йдуть на покращення міської інфраструктури, благоустрій та озеленення столиці. Ми разом робимо Київ комфортним», – підкреслив він.

Зі свого боку, розповів перший заступник голови КМДА, влада теж докладає зусиль, щоб сприяти підприємцям. Так, у місті впроваджується проект Kiev Business City. Це онлайн служба для підприємців, завдяки якій користувач зможе отримати повний перелік дозволів і ліцензій, необхідних для відкриття певної справи. Для цього він має відповісти на запитання щодо того, яким типом бізнесу займається.

Окрім того, нагадав Геннадій Пліс, спільно з Фундацією «Сід Форум Норвегія» та Міжнародним благодійним фондом «Сід Форум Україна» відкрито центр підтримки інновацій та підприємництва iHUB. Він знаходиться на вул. Хрещатик, 10. Центр зосереджений на освіті, підтримці та координації молодіжних проектів та ІТ-стартапів. Вже за перший рік діяльності Центр планує залучити понад 200 талановитих підприємців, охопити понад 40 інноваційних стартапів.

«Ми працюємо над розробкою фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва. Вона здійснюватиметься через часткову компенсацію відсоткових ставок – на рівні 50% номінальної відсоткової ставки. Це те, що дозволить вам залучати більш дешевий ресурс», – зауважив Геннадій Пліс.

Перший заступник голови КМДА додав, що лише разом, чуючи, розуміючи та підтримуючи один одного, ми досягнемо вагомих результатів – як матеріальних, так і соціальних.

«А це гарні умови для бізнесу, нові робочі місця та основа для становлення середнього класу», – підсумував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]