Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інспекція благоустрою внесла понад 38 тисяч приписів за порушення Правил благоустрою міста Києва у 2022 році

11 січня 2023 року, 13:24

За минулий рік інспектори благоустрою внесли понад 38 тис. приписів на усунення виявлених порушень Правил благоустрою міста Києва. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

Серед внесених приписів найбільша кількість порушень пов’язана з незаконним встановленням тимчасових споруд, несвоєчасно прибраним побутовим та будівельним сміттям, незапланованими розриттями без дозвільної документації, несвоєчасним відновленням благоустрою після ремонтних і аварійних робіт.

«Цей рік був надзвичайно складним, деякі працівники Департаменту та підпорядкованих йому комунальних підприємств вступили до лав Тероборони та ЗСУ. Після початку повномасштабної воєнної агресії росії проти України гранична чисельність працівників значно зменшилась, довелося адаптуватись до умов, які диктує нам війна. Але все можливо, коли нас боронять мужні бійці ЗСУ, за що їм щиро вдячний. Завдяки їм ми продовжуємо дбати про дотримання порядку і правил благоустрою в столиці. Найбільше порушень за минулий рік зафіксували за самовільне розміщення МАФів – таких близько 6000. Було виявлено багато неприбраного сміття – за це порушення внесено понад 5500 приписів», – прокоментував Тимур Ткаченко.

Кожну зиму інспектори пильно контролюють прибирання снігу та накриження, адже від цього залежить безпека пішоходів та водіїв. Балансоутримувачі усіх форм власності несуть відповідальність за утримання балансової території у належному санітарно-технічному стані. Минулого року за несвоєчасне прибирання снігу було внесено понад 5 тис. приписів.

За ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення Правил благоустрою тягне за собою штраф до 1360 грн для фізичних та 1700 грн для юридичних осіб.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]