Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інтерактивну карту з адресами укриттів для населення міста Києва оновлено й уточнено

15 лютого 2022 року, 12:44

Інтерактивну карту з адресами укриттів на випадок надзвичайних ситуацій для населення міста Києва, яка розміщена за посиланням, оновлено й уточнено. Про це повідомляє директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

«На початку лютого 2022 року стару карту, на якій деякі дані були застарілими (адже ми вносили їх від початку 2014 року), змінили на цілком нову, перевіривши фонд захисних споруд цивільного захисту міста, – зазначив Роман Ткачук. – Відповідальні представники районних в місті Києві держадміністрацій спільно з представниками Департаменту провели чергову перевірку укриттів для населення в кожному з районів, склали списки з адресним переліком та розмістили їх на сайтах райдержадміністрацій. Спираючись на ці дані, Департамент оновив і доповнив інтерактивну карту».

Зокрема, тепер на карті додано позначки з уточненнями, яка саме споруда подвійного використання знаходиться за адресою: підвал, підземний паркінг, підземний перехід, станція метро, і чи облаштовано на ній пандус.

«Варто зауважити: якщо мешканці будинків виявлять підвальне або інше приміщення біля своїх помешкань, яке придатне для укриття у разі виникнення надзвичайної ситуації, ми розробили рекомендований алгоритм дій громадян міста Києва в такій ситуації. Його теж розміщено на сайті КМДА», – зазначив Роман Ткачук.

Нагадаємо, для укриття населення Києва від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру створено фонд захисних споруд цивільного захисту, що налічує близько 5 тисяч укриттів. У мирний час споруди подвійного використання можуть використовуватися для господарської діяльності. Там зараз можуть бути магазини, аптеки, кафе чи перукарні. Але в разі надзвичайної ситуації балансоутримувачі та керівники закладів повинні відчинити двері і надати захист населенню.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]