Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інвестиційний форум міста Києва 2023: Брюссельська платформа як прагнення вплинути на стійке майбутнє Києва

01 листопада 2023 року, 16:23

Цього року Інвестиційний форум міста Києва сфокусується на довгострокових стратегіях стійкого відновлення та розвитку української столиці, а також її інтеграції у світовий економічний простір. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА, який є організатором заходу.

Захід відбудеться 16 листопада у Брюсселі і збере лідерів міст, європейських та українських політиків, провідних економістів, інвесторів та урбаністів.

Головна сесія буде зосереджена на мінливому геополітичному ландшафті Європи та зростаючій важливості мегаполісів. Учасники розглянуть виклики, пов’язані з конфліктами та війнами, підкреслять цінність сталого розвитку та відновлення постраждалих від війни громад. Основна сесія супроводжуватиметься чотирма панельними дискусіями та двома секціями про виклики та проблеми як у воєнний, так і в післявоєнний час.

Перша панельна дискусія об’єднає мерів європейських міст і зосередиться на розвиткові Київської агломерації через міжнародну муніципальну співпрацю та ефективні проєкти «рівний-рівному». Учасники розглянуть уже реалізовані та перспективні проєкти розвитку й стійкості для підвищення здатності міст відновлюватися та готуватися до майбутніх викликів. Йтиметься також про роль децентралізації та стимулювання інвестицій в економіку столичної агломерації.

У межах Форуму також відбудеться дискусійна панель щодо інвестицій у трансформацію. Зокрема, вона охопить розвиток бізнес-екосистем та інноваційних кластерів, визначення пріоритетів смарт-спеціалізації для Києва, впровадження інноваційних моделей фінансування та залучення приватного капіталу у проєкти післявоєнного відновлення.

Окрему дискусію присвятять темі відновлення ментального здоров’я населення, соціальній інтеграції та адаптації ветеранів і людей, постраждалих від війни. Панель «Побудова стійкого мегаполісу, орієнтованого на людей: розширення можливостей постконфліктних громад» сфокусується на розробці комплексної екосистеми послуг, а також на стратегії не лише швидкого відновлення, але й довгострокової стійкості та гармонійного об’єднання різних спільнот у динамічну міську матрицю Києва.

Окрім основної програми, відбудуться також дві секційні сесії. Перша представить макроекономічний прогноз відновлення України та Києва на 2023-2030 роки. Ця сесія зосередиться на стратегіях, які зміцнюють суспільну довіру на етапі відновлення Києва.

Друга сесія досліджуватиме залучення інвестицій, орієнтованих на значимий соціальний результат. Дискусії стосуватимуться нової екосистеми соціального впливу – імпакт-бізнесу – та його спроможності не лише отримувати прибуток, але і забезпечувати вимірні суспільні вигоди.

Ознайомитися з повною програмою Форуму можна за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]