Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із 1 серпня турнікети столичного метрополітену не прийматимуть зелені жетони

31 липня 2017 року, 17:15

Починаючи з 1 серпня 2017 року турнікети столичного метрополітену не прийматимуть зелені жетони. Про це сьогодні на брифінгу заявив перший заступник начальника столичного метрополітену Валерій Гавриленко.

«Згідно з розпорядженням КМДА, метрополітен здійснює перехід на новий тариф. Документом передбачено використання обох типів жетонів до 31 серпня. Однак упродовж серпня зелені жетони ще можна обміняти на сині пропорційно або з доплатою на чотирьох станціях», – пояснив він.

Центри обслуговування пасажирів, де проводитиметься обмін, працюватимуть на станціях метро «Майдан Незалежності», «Дарниця» (новий вихід), «Дорогожичі» та «Політехнічний інститут». Обмін жетонів старого зразка на кошти або на поїздки на картку не передбачений.

Також підземка назвала дату запуску пілотного проекту з оплати проїзду за допомогою QR-квитка.

«Із другого серпня пасажири станції «Кловська» долучаться до можливості сплати сучасним способом. У автоматах можна буде не лише оплатити разову поїздку, а й поповнити картку метро банківською карткою. У перспективі також з’явиться можливість онлайн поповнення карток метро та оплати за допомогою мобільного додатка», – зауважив Валерій Гавриленко.

Упровадження QR-квитка прискорить процес виведення з обігу жетонів. Повністю перейти на сучасні засоби оплати в метрополітені планують на початку 2018 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]