Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із 7 листопада у Києві розпочнуть прийом заявок на участь у конкурсі з енергомодернізації житлових будинків «70/30»

01 листопада 2018 року, 17:38

Із 7 листопада стартує конкурс проектів «70/30», що дозволяє мешканцям житлових будинків, у яких створені ОСББ та ЖБК, здійснити енергоефективні заходи та вплинути на вартість комунальних послуг. Виконання енергоефективних заходів відбувається за умовами співфінансування – 70% виділяються із міського бюджету, а ще 30% збирають самі мешканці. Днями Департамент житлово-комунальної інфраструктури опублікував перелік документів, що необхідні для участі у конкурсі.

Зокрема, до конкурсу допускаються проекти, за умови гарантування об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку та членами кооперативного будинку оплати не менше 30% від загальної вартості робіт.

До переліку робіт, що можуть бути виконані у будинку належать:

  • встановлення будинкових приладів обліку теплової енергії на опалення/гаряче водопостачання;
  • реконструкція теплових пунктів та встановлення нових індивідуальних теплопунктів;
  • теплоізоляція, капітальний ремонт дахів та підвальних перекриттів;
  • заміна вікон та дверей у місцях загального користування на енергозберігаючі;
  • модернізація та заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж;
  • утеплення фасадів;
  • заміна освітлювальних приладів на енергоефективні та/або встановлення датчиків руху для регулювання освітлення у місцях загального користування;
  • реконструкція систем теплопостачання та/або гарячого водопостачання із застосуванням відновлюваних чи альтернативних джерел енергії;
  • капітальний ремонт або технічне переоснащення внутрішньобудинкового електричного обладнання.

Прийом проектів проводиться Департаментом житлово-комунальної інфраструктури КМДА із 7 листопада 2018 року до 14 грудня 2018 року щовівторка із 10:00 до 13:00 та щочетверга із 14:00 до 17:00 за адресою: вул. Велика Житомирська, 15-А, каб. 13-14.

Детально про умови та проведення конкурсу можна знайти на сайті Департаменту.

Програма «70/30» запроваджена у Києві у 2014 році. Вона передбачає методику співфінансування: 70% вартості робіт оплачує місто, 30% – мешканці.

За чотири роки з міського бюджету на енергомодернізацію житлових будинків киян із бюджету виділили 238 млн грн, а власники помешкань зі свого боку інвестували 122,7 млн грн. За три роки функціонування програми у ній взяли участь понад 330 житлових будинків.

За конкурсною програмою енергомодернізації житлових споруд у Києві вже взяли участь 333 будинки ЖБК, ОСББ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]