Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку опалювального сезону на тепломережах міста усунули 1324 аварії – Петро Пантелеєв

10 листопада 2017 року, 17:12

 

Із початку поточного опалювального сезону в столиці ліквідовано 1324 пошкодження зовнішніх теплових мереж зусиллями ПАТ «Київенерго» та КП «Київтеплоенерго». Наразі через аварійні випадки на тепломережах без послуги централізованого опалення залишається 118 житлових будинків. Про це сьогодні в коментарі представникам ЗМІ заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що за останню добу «Київенерго» усунуло 54 пошкодження, що дозволило під’єднати всього 243 споживачі.

«Найбільш проблемними у контексті аварійності залишаються Оболонський, Шевченківський та Солом’янський райони. Однак комунальні служби виходять на графік ліквідації пошкодження за одну добу, якщо не стається нових поривів. Враховуючи стан теплових мереж, які на 70% є аварійними, при формуванні бюджету на наступний рік ми особливу увагу приділятимемо питанню комплексної заміни мереж на тих ділянках, де вони в найбільш занедбаному стані», – сказав Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що підключення закладів бюджетної сфери здійснювалося вольовим рішенням міста, оскільки до цього часу не було вирішене питання ціни на газ для виробництва тепла в цих закладах. Однак на останньому засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 7 листопада, питання зрушилося з місця в бік вирішення.

«Наразі підключені всі заклади соціальної сфери – дитсадки, лікарні, школи. Там, де виникають аварії і де тимчасово припинене теплопостачання, комунальники мають добу на їх усунення. Зараз підключена більшість вищих навчальних закладів, активно підключаємо заклади культури та інші об’єкти», – сказав представник КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]