Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку повномасштабної війни на безкоштовну гарячу лінію медико-психологічної допомоги звернулось майже 6 тисяч людей

07 липня 2022 року, 16:04

Із початку повномасштабної війни на цілодобову гарячу лінію медико-психологічної допомоги звернулось 5977 киян. Про це інформує Департамент охорони здоров’я.

Гаряча лінія надає можливість безкоштовної анонімної телефонної розмови з кваліфікованими психологами-консультантами, під час якої можна отримати інформацію та психологічну підтримку.

Із 24 лютого 2022 року понад 80% звернень на гарячу лінію пов’язані з реакцією на бойові дії. Так, стрес у суспільстві викликають:
• панічні атаки, страхи пов’язані з війною – 1201 звернення (36%);
• загострення тривожних та невротичних розладів – 1276 звернень (34%).

Серед інших проблем: виникають депресія, суїцидальні думки та наміри (зокрема, через страхи війни), порушення сну, соматичні захворювання, душевні страждання з приводу захворювання.

Зафіксовано також незначне збільшення реакцій на воєнні дії, які переходять у сегмент затяжних реакцій, що провокує розвиток депресивних станів.

Також звертаються у зв’язку із втратою близької людини, душевними стражданнями через тяжкий психічний розлад і пов’язану з ним соціальну ізоляцію, розлученням або сімейними конфліктами, втратою роботи або конфліктними стосунками на роботі, розривом романтичних відносин, самотністю.

Проблеми, з якими можна зателефонувати на гарячу лінію – суїцидальні думки і наміри, проблеми у стосунках із рідними, втрата близької людини, самотність, консультації щодо отримання медикаментозної терапії, проблеми дітей і підлітків тощо.

Гаряча лінія працює цілодобово і безкоштовно за номерами: 0 800 50 12 12, (044) 541 04 04, (044) 541 04 05.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]