Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку року 42 дитини залишилися без батьківського піклування

26 березня 2021 року, 11:49

У Києві з початку року 42 дитини залишилися без батьківського піклування. Вісім з них – вилучені Службою у справах дітей та сім’ї з родин, що опинилися в складних життєвих обставинах, решта – передані до Служби бездоглядні діти, які були знайдені працівниками поліції. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Усі діти влаштовані в різні тимчасові форми виховання: 23 влаштовано до центрів соціально-психологічної реабілітації, 12 – до закладів охорони здоров’я, 7 – будинків дитини системи Міністерства охорони здоров’я України, 1 дитина до сімей патронатних вихователів та 1 дитина до сім’ї родичів. Також за цей час до Служби надійшло 7 повідомлень щодо дитячих суїцидів та жорстокого поводження з дітьми. 6 дітей, на жаль, покінчили своє життя самогубством. 1 дитина постраждала від рук власної матері», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що зазначені родини не перебували на обліку Служби у справах дітей та сім’ї і не вважалися такими, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Усі випадки, які призвели до смерті, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальні провадження.

Щодо випадку з дитиною, що призвів до тяжких тілесних ушкоджень, також відкрито кримінальне провадження. До матері дитини застосовано міру запобіжного заходу – тримання під вартою терміном на 60 діб. Дитина пройшла лікування та влаштована в родину тітки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]