Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 26 березня (+повний текст, відео)

26 березня 2021 року, 11:15

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації у столиці.

Віталій Кличко поінформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих на COVID-19 у Києві;

- скільки хворих на COVID-19 госпіталізовано;

- скільки хворих від коронавірусу померли за останній тиждень;

- скільки апаратів ШВЛ і концентраторів кисню є в столичних лікарнях;

- про захворюваність на грип і ГРВІ;

- про ремонти столичних доріг;

- про наміри приватних перевізників підвищити вартість проїзду.

Добрий день! Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Я і надалі інформую вас про ситуацію в столиці та дії міської влади.

Ситуація із захворюваністю, на жаль, не поліпшується. І залишається складною.

Кількість хворих на коронавірус у Києві не зменшується.

1164 інфікованих виявили в місті минулої доби.

Померли 37 людей. 19 жінок та 18 чоловіків.

Усього за період пандемії в столиці 3235 летальних випадків від вірусу.

А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні 157 767.

Серед тих, хто захворіли:

650 жінок віком від 18-ти до 96-ти років. Та 28 дівчаток від одного до 17-ти років.

А також.

461 чоловік віком від 19-ти до 92-ох років. Та 25 хлопчиків від восьми місяців до 17-ти років.

Захворіли, зокрема, 15 медиків.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 112 пацієнтів. А також – 675 хворих – з підозрою на коронавірус та пневмоніями. Тобто, загалом в стаціонари медзакладів за добу потрапили 787 людей.

А одужала за добу в Києві 431 людина. Усього коронавірус подолали 104 153 мешканці столиці.

Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 250. У Дніпровському – 205. Та в Деснянському районі – 202 випадки.

 

Як я сказав, не зменшується кількість госпіталізованих пацієнтів. Сьогодні в лікарнях столиці – найбільша кількість хворих від початку пандемії.

Ускладнився і перебіг хвороби. У нас все більше хворих, які перебувають у важкому стані. Тих, хто потребує кисневої підтримки.

Загалом у стаціонарах медзакладів столиці сьогодні лікуються 4252 хворих на коронавірус. Із них 41 дитина.

2700 пацієнтів – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 3488 людей. Під апаратами ШВЛ – 60 хворих.

Заповненість ліжок в комунальних медзакладах сьогодні – майже 77 відсотків.

Зважаючи на таку кількість пацієнтів у важкому стані та ускладнений перебіг хвороби, зросла останнім часом і смертність від вірусу.

Тільки за останній тиждень у Києві від коронавірусу померли 220 людей. Наймолодшому з них був 31 рік. Найстаршим – двом жінкам – по 95 років.

Сьогодні всі зусилля міста спрямовані на протидію пандемії. Ми облаштовуємо додаткові ліжка для хворих. Виділяємо додаткові кошти на закупівлю обладнання, засобів індивідуального захисту, медикаментів.

 Нагадаю: на сьогодні столиця підготувала вже майже 6 тисяч ліжок для прийому хворих на коронавірус у комунальних медзакладах.

У лікарнях, що приймають хворих на коронавірус, загалом є 573 апарати штучної вентиляції легень. 1254 концентратори кисню.

Майже 4 тисячі ліжок обладнані подачею кисню.

Але ми бачимо, що з такою динамікою захворюваності цього ресурсу вже скоро буде недостатньо.

 

А місць у відомчих медзакладах, де є 11 тисяч ліжок, медперсонал, Києву так і не надали. Незважаючи на всі наші численні звернення до уряду та МОЗ. А всі ці лікарні, підкреслю, знаходяться в столиці.

Також зазначу, що минулого тижня захворюваність на грип та ГРВІ в місті перевищила епідпоріг. На 22 відсотки. А це теж впливає на заповненість лікарень. І хворі на грип та ГРВІ також потребують уваги і допомоги лікарів.

 І хочу знову звернутися до киян! Із запровадженням суворих обмежень ми бачимо, які черги на зупинках громадського транспорту.

Ті, кому не треба їхати на роботу чи в невідкладних справах, залишайтеся вдома. Не користуйтеся громадським транспортом!  Дайте можливість доїхати на роботу тим киянам, які забезпечують діяльність критичні сфери міста.

Бо, виходить, що в нас локдаун, зачинені заклади, установи –  а люди штурмують транспорт. Куди вони всі їдуть? 

 

Зазначу, що сьогодні увесь громадський комунальний транспорт працює на маршрутах. Із наземного транспорту це – 1131 одиниця рухомого складу. Тролейбуси, автобуси, трамваї. Працює і метро.

 

Але – підкреслю – транспорт не зупиняли виключно для того, щоб пасажири, яким потрібно їхати на роботу, які працюють в сферах життєзабезпечення міста, могли на неї дістатися. 

Наступне.

Незважаючи на кризу, спричинену пандемією, столиця продовжує оновлювати застарілу інфраструктуру – дороги, шляхопроводи, інші важливі об’єкти. В першу чергу ті, що не ремонтували по 30-40 років. 

 

Київ уже розпочав дорожній сезон.

 

Зокрема, в березні приступили до капітального ремонту на вулиці Милославській на Троєщині. Цю дорогу не оновлювали 37 років, відтоді, як побудували!

 

Роботи відбуваються на ділянці в понад 1 км – від вулиці Радунської до вулиці Бальзака.

Хочу зауважити, що це довгоочікуваний ремонт для мешканців Троєщини. Адже вони неодноразово зверталися і до мене особисто, і до міських служб.

 

На оновленій ділянці вулиці буде не тільки нове асфальтне покриття, а й основа дороги. Щоб вона після ремонту прослугувала ще довго.

 

Сьогодні дорожники здійснюють ремонт в одному напрямку дороги – щоб повністю не перекривати рух вулицею. 

 

Уже розпочали влаштування нової основи дороги та ремонт дощової каналізації. А невдовзі приступлять до асфальтування. 

 

Після завершення капремонту вулиця отримає три повноцінних смуги руху у кожному напрямку. Нове сучасне освітлення, оновлені тротуари. Облаштують і велосипедні доріжки з обох боків проїжджої частини.

Також відремонтують трамвайний переїзд на перетині з вулицею Оноре де Бальзака.

Пропоную вам подивитися коротке відео про те, як триває ремонт на Милославській.

 

Загалом цього року роботи з реконструкції і капітального ремонту здійснять на близько 20-ти об’єктах дорожньої інфраструктури.

Уже тривають роботи на Пейзажній алеї, на вулиці Борщагівській, Індустріальному шляхопроводі.

У найближчих планах – початок капремонту вулиці Льва Толстого, шляхопроводу на вулиці Льва Толстого над залізницею, продовження робіт на вулицях Івана Франка і Чорнобильській, початок оновлення Кільцевої дороги.

Крім того, близько 50 вулиць оновлять поточним середнім ремонтом. Зокрема: Дорогожицьку, Тургенівську, Автозаводську та інші.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ.

Питання від кількох ЗМІ. Асоціація перевізників Києва та Київської області оголосила про наміри підвищити вартість проїзду у маршрутках. Як до цього ставиться міська влада? 

Щодо намірів перевізників підвищити тариф на перевезення, то нагадаю: міська влада останніх шість років не регулює встановлення тарифів на перевезення в приватних маршрутках.

Приватні перевізники готують обґрунтування і  попереджають за 7 днів організатора перевезень (Департамент транспортної інфраструктури КМДА) і пасажирів. Обґрунтованість тарифу перевіряють контролюючі органи. В тому числі, і Антимонопольний комітет.

А намір Асоціації перевізників звернутися до влади столиці офіційно заборонити роботу маршруток я вже коментував і ще раз скажу: це маніпуляція! Приватні маршрутки – це транспорт приватних перевізників. Вони повинні вирішувати працювати їм чи ні.  

Я розумію, що зараз складно всьому бізнесу. Криза зачепила всі його сфери. Але шантажувати людей і міську владу – це неприйнятно!

Дякую вам за увагу! Це вся інформація на сьогодні.

Будьте, будь ласка свідомими, дотримуйтеся правил.

Бо йдеться, насамперед, про ВАШЕ здоров’я і життя!

Бережіть себе та тих, хто поруч! 

До зустрічі!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]