Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Керівник відділу експлуатації теплових мереж «Київтеплоенерго»: Основний і необхідний етап підготовки до зими – перевірка трубопроводів

24 травня 2024 року, 17:07

У Києві триває підготовка до опалювального сезону 2024/2025. Зокрема, необхідно провести діагностику, ремонти та обслужити обладнання однієї з найбільших систем тепломереж у Європі. Енергетики мають перевірити стан понад 2,7 тис. тепломереж, здійснити поточні ремонти обладнання близько 2,9 тис. теплопунктів, підготувати та відремонтувати обладнання десятків котелень. Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі КП «Київтеплоенерго».

«Підготовка до наступного опалювального сезону починається одразу після закінчення попереднього, як тільки ми виключили опалення. Одразу починаються роботи з підготовки обладнання, яке постачає, виготовляє та транспортує тепло до осель киян. Основним етапом цього процесу є випробування теплових мереж на гідравлічну щільність та міцність», – зазначив начальник відділу з експлуатації теплових мереж КП «Київтеплоенерго» Олександр Пелипишин в ефірі Телеканалу «Київ».

Після проведення гідравлічних випробувань енергетики усувають виявлені пошкодження тепломереж. На найбільш проблемних ділянках трубопроводів за можливістю замінюють старі труби. Це дозволяє знизити кількість пошкоджень взимку та зменшити тривалість перерв у постачанні послуг клієнтам.

Нагадаємо, 23 травня в Києві провели штаб з питань підготовки до опалювального сезону. Обговорили стан виконання завдань і нинішню проблематику. Відповідальні служби звітували про перевірку теплових мереж, обстеження та ремонт електрообладнання в житлових будинках, а також відновлення пошкоджених об’єктів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]