Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кінотеатр «Київ» має працювати ефективно і на користь столичної громади – Володимир Слончак

15 січня 2019 року, 17:49

Орендна вартість комунального майна має відповідати ринковій та приносити відповідні фінансові надходження для розвитку культурної галузі столиці. Таке переконання висловив заступник голови КМДА Володимир Слончак у прямому ефірі Громадського телебачення, коментуючи рішення про проведення конкурсу із передачі будівлі кінотеатру «Київ» в орендне користування для здійснення кінопоказів та проведення культурно-мистецьких заходів.

Як раніше зазначав Володимир Слончак, найбільш демократичним рішенням є проведення прозорого конкурсу щодо передачі будівлі кінотеатру «Київ» в оренду для здійснення кінопоказів та інших культурно-мистецьких заходів. До того ж, він нагадав, що існує меморандум між КМДА та кінофестивалем «Молодість», тож кінотеатр продовжить свою роботу виключно за своїм призначенням та з урахуванням фестивального формату.

Окрім того, за словами заступника голови КМДА, договори із суборендарями укладено із порушенням законодавства, оскільки вони перевищують термін дії основного договору.

«Нинішні суми оренди були передбачені ще у первинному договорі, укладеному в 1999 році на 10 років. Потім, у зв’язку із відсутністю заяви однієї зі сторін про припинення або зміну умов договору оренди протягом одного місяця після закінчення його терміну дії, договір було пролонговано автоматично на тих самих умовах і на той самий строк. Сьогодні за 7131 кв. м сплачується місячна орендна плата у 47 тисяч гривень, у той час, як суборендодавці за 4 договори за 866 кв. м, які ще й укладені із порушеннями, сплачували 208 тисяч гривень», – повідомив заступник.

Він наголосив, що всі мистецькі заходи, що відбувались в кінотеатрі, будуть виписані у умовах конкурсу, який проводитиме спеціальна конкурсна комісія, та у майбутньому договорі оренди.

«Сподіваюсь, культурна спільнота долучиться до цього процесу. Щоб ключові фестивалі та стрічки українського виробництва були обов’язкові для проведення і трансляції у цьому кінотеатрі», – наголосив Володимир Слончак.

Він також висловив переконання, що професійний колектив, який наразі працює у кінотеатрі «Київ», має бути збережений.

За словами Володимира Слончака, до КМДА вже почали надходити пропозиції від потенційних орендарів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]