Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ ділиться досвідом побудови Smart City: представники українських міст ознайомилися з цифровою інфраструктурою столиці

26 липня 2019 року, 15:26

Сьогодні Міська ініціатива Kyiv Smart City спільно із Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні організувала воркшоп «Smart Ukraine: розумні міста як драйвери розвитку країни». Захід відбувся у рамках освітньо-практичної програми «Smart Ukraine». До участі у воркшопі запросили понад 40 представників українських міст та об’єднаних територіальних громад, які працюють над впровадженням розумної цифрової інфраструктури.

Метою заходу було ознайомити із системою функціонування smart-проектів у столиці учасників із Харкова, Дніпра, Херсона, Запоріжжя, Білої Церкви та інших українських міст і об’єднаних територіальних громад. Зокрема, це єдиний електронний квиток, Громадський бюджет як ефективний інструмент е-демократії, комплексна система відеоспостереження для безпеки в місті.

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров наголосив на важливості передачі досвіду Києва українським містам і громадам.

«Столиця пройшла унікальний шлях впровадження інновацій в умовах українського законодавства та інфраструктури. Зокрема, завдяки цьому в Києві з’явилася розгалужена багатофункціональна система відеоспостереження, а його жителі мають доступ до ефективних інструментів е-демократії, а також можуть платити за проїзд у громадському транспорті за допомогою електронного квитка. Ми ділимося своїм досвідом із іншими містами, щоб спільно розвивати smart-напрям. Адже, об’єднавшись, ми зможемо забезпечити якісний рівень послуг для жителів не тільки окремих міст, а й усієї країни», – зазначив Юрій Назаров.

Координатор Kyiv Smart City Ярослава Бойко розповіла, що Kyiv Smart City та Фонд ім. Фрідріха Еберта працюють разом для зміцнення електронної демократії в Україні.

«Сьогоднішній воркшоп організований, аби детальніше познайомити керівників українських міст та громад зі smart-рішеннями, які вже змінюють життя Києва на краще. Маю надію, що досвід нашої ініціативи допоможе запустити інноваційні проекти у всій Україні», – прокоментувала вона.

Проектний координатор Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Олена Давліканова зауважила, що головна задача фонду – підтримувати позитивні зміни в Україні та сприяти демократії в усіх її регіонах.

«Децентралізовані технологічні системи є одним із основних трендів сучасності, які покращують міські процеси, що відбуваються всередині держави та на рівні міського управління. Ми раді співпрацювати з Києвом у рамках інноваційних проектів, що удосконалюють міську інфраструктуру вже зараз. І ми відкриті до співпраці з українськими містами для зміцнення демократії та розвитку технологій», – сказала Олена Давліканова.

Отримані під час воркшопу знання учасники зможуть застосувати для втілення власних ідей. Найкращі проекти будуть представлені 1 жовтня на Kyiv Smart City Forum-2019. Міста, які досягнуть помітного прогресу в діджиталізації свого міста, зможуть взяти участь у тематичних секціях форуму, щоб ближче познайомитися з українським та міжнародним досвідом впровадження інноваційних рішень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]