Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ напрацьовує міжнародні зв’язки для відновлення та розвитку міста – Микола Поворозник

08 березня 2023 року, 13:08

Столиця працює над розширенням міжнародних зв’язків для відновлення та розвитку міста. На цьому наголосив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час зустрічі з заступницею голови економічного відділу Посольства Королівства Нідерландів Айрою Айсенбранд та керівником кластеру нідерландських компаній «Відбудова України» Русланом Щербиною.

Під час зустрічі обговорили основні напрями життєдіяльності міста, де міжнародна підтримка необхідна і важлива.

«Місто дивиться у майбутнє, і ми вже сьогодні прогнозуємо, які саме галузі мають адаптуватися до нинішніх умов. Сьогодні наш пріоритет – це медицина і реабілітація. Зокрема, йдеться про надання медичної та психологічної допомоги військовослужбовцям, які сьогодні боронять нашу державу. Ідеться, зокрема про покращення надання послуги з протезування та подальшу реабілітацію. Окремий напрям – це психологічна допомога дітям, які пережили страхи війни. Адже вже зараз у столиці проживають понад 42 тисячі дітей внутрішньо переміщених осіб, серед яких багато хто такої допомоги потребує», – зауважив Микола Поворозник.

Він окремо додав, що місто також працює над удосконаленням системи цивільного захисту населення.

«Тільки за минулий рік кількість захисних споруд цивільного захисту в Києві збільшили на 398 укриттів. Це збільшення відбулося за рахунок приведення до ладу найпростіших укриттів. Також місто працює над модернізацією системи сповіщення. Зокрема, у Деснянському районі столиці вже протестували перші об’єкти реконструйованої системи – 15 точок оповіщення. Загалом у Києві передбачено встановити 630 точок сповіщення. Сьогодні ці роботи не припиняються, і ми будемо вдячні за допомогу у цих напрямах також», – сказав Микола Поворозник.

Також учасники зустрічі обговорили необхідність у поновленні парку автомобілів рятувальників та швидкої допомоги.

Окрему увагу приділили відновленню та модернізації житлово-комунальної сфери: електро-, водо-, теплопостачання та інших комунальних сервісів столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]