Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ отримав від міжнародних донорів сучасне та безпечне холодове обладнання для транспортування та зберігання вакцин (+фото)

25 жовтня 2021 року, 15:00

У рамках міжнародної ініціативи оновлення холодового обладнання для транспортування та тимчасового зберігання вакцин столиця отримала перші термосумки, якими будуть забезпечені практично всі вакцинальні бригади консультативно-діагностичних центрів та центрів первинної медико-санітарної допомоги Києва. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час спільної із представниками Міністерства охорони здоров’я, USAID та ЮНІСЕФ презентації обладнання у Центрі масової вакцинації.

«Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за таку ініціативу. Адже у нинішній ситуації надважливо, аби всі вакцинальні бригади були забезпечені якісним обладнанням для збереження холодового ланцюга. На сьогодні столичні медики вже отримали 119 термосумок, у яких вакцини від COVID-19 можуть зберігатися за температур від +2 до +8°C. До кінця місяця буде передано більше обладнання – термосумки, термобокси та пристрої температурного моніторингу», – сказала Ганна Старостенко.

За її словами, Київ став «пілотним» містом, отримавши цю гуманітарну допомогу: «Столиця від самого початку є лідером вакцинальної кампанії в Україні. Ми розгорнули широку вакцинальну мережу та щодня нарощуємо вакцинальні потужності, аби забезпечити щепленням якомога більшу кількість населення міста. І така допомога на часі для наших мобільних бригад».

Ганна Старостенко зауважила, що на сьогодні у столиці здійснено вже 2 млн 84 тисячі щеплень, а зокрема у Центрі масової вакцинації у МВЦ з початку його відкриття – майже 142 тисячі щеплень.

Зазначимо, що оновлення холодового обладнання для транспортування та тимчасового зберігання вакцин відбувається у партнерстві Міністерства охорони здоров’я України з ЮНІСЕФ та за фінансової підтримки уряду США. Для закупівлі цього обладнання USAID надає 2,8 мільйона доларів.

Загалом Україна отримає 5643 термоконтейнери, 8100 термосумок, 197730 холодоелементів, 27486 пристроїв температурного моніторингу. Обладнання отримають 3100 пунктів щеплень, 1034 із яких працюють на базі закладів первинної медичної допомоги, та 800 мобільних бригад. Надалі його також можна буде використовувати для транспортування і зберігання вакцин, передбачених національним Календарем профілактичних щеплень.

Презентація холодового обладнання для пунктів вакцинації проти COVID-19

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]