Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ презентував у Страсбурзі успішні кейси і тенденції місцевої демократії в умовах повномасштабної війни

01 березня 2024 року, 12:20

Київ взяв участь у щорічному Європейському тижні місцевої демократії у Страсбурзі разом із делегаціями 51 міста з 18 країн Європи. Про це повідомила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, яка презентувала зарубіжним колегам успішні кейси і тенденції місцевої демократії української столиці в умовах повномасштабної війни.

У межах координаційної зустрічі Київ також представив діалогову платформу – мережу муніципальних просторів Vcentri HUB та інші інструменти місцевої демократії.

«Україна вже два роки перебуває у стані повномасштабної війни. Безумовно, це має значний вплив на процедури, які є звичними для демократичного суспільства. Водночас, попри складні часи, Київ має чітке бачення подальшого розвитку демократичних практик і забезпечення їхнього сталого розвитку. І ми не зупиняємось у розбудові інструментів демократії», – наголосила Вікторія Муха.

Окремо порушили питання про подальшу співпрацю Києва з міжнародними партнерами, яка є ключовою як зараз, так і у процесі повоєнної відбудови. Зокрема, кияни подякували голові Центру експертизи належного урядування Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи пані Моріте Морас за надані експертні висновки та допомогу в розробці Концепції відновлення місцевого самоврядування, яку готує Асоціація міст України спільно з Конгресом.

Окрім цього, київська делегація відвідала мерію Страсбурга і зустрілася із заступницею очільника міста з питань культури та мистецтва пані Анн Містлер. Кияни запросили французьких колег відвідати столицю України найближчим часом і переконатися, що за час повномасштабної війни місто змогло оперативно адаптуватися до викликів нової реальності та продовжує жити й розвиватися.

«Київ зміцнюватиме партнерські відносини з європейськими демократичними країнами та інституціями. Ми плануємо долучатися до Європейського тижня місцевої демократії й надалі, навіть претендувати на головну нагороду – «12 зірок». Ця відзнака підкреслює досягнення міської влади в залученні громади до розвитку місцевої демократії та загалом суспільного життя на рівні міста. А ми в цьому процесі маємо низку ефективних інструментів, які демонструють хороші результати», – запевнила Вікторія Муха.

Додатково.

У квітні минулого року на запрошення мера Києва Віталія Кличка до столиці завітав Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Матьє Морі. Він став учасником масштабного заходу – саміту відкритих громадських просторів «Сила партнерства». Ще тоді європейський лідер зазначив, що Київ вже не перший рік працює над розбудовою місцевого самоврядування й демократичних інструментів для громади. Тому запросив представників української столиці презентувати свої ефективні проєкти на Європейському тижні місцевої демократії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]