Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ продовжує вживати заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19

27 березня 2020 року, 17:52

Київ продовжує вживати заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Опубліковано відповідний протокол Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Протокол прийнятий на виконання доручень позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Так, структурним підрозділам КМДА, райдержадміністраціям, а також підприємствам, установам та організаціям, незалежно від форм власності та підпорядкування, доручено підготувати все необхідне для того, аби позначати місця меж територій карантину, якщо такі будуть визначені міською владою. Такими територіями можуть бути визнані осередки спалаху інфекційної хвороби, де існуватиме високий ризик зараження.

Населення окремо інформуватимуть про визначення меж територій карантину. Встановлюватимуть відповідні інформаційні знаки, таблички про введення особливого режиму, проведення протиепідемічних заходів тощо.

Окрім того, будуть виконані підготовчі заходи щодо належного облаштування пропускних пунктів на в’їздах і виїздах із територій карантину, осередків спалаху інфекційної хвороби (освітлення, шлагбауми, санітарні бар’єри тощо).

Пропуск осіб, які залишатимуть такі території або в’їжджатимуть туди, здійснюватиметься за умови проведення медичного огляду з безконтактною термометрією і заповнення медико-санітарної декларації, яку розробляє та впроваджує Міністерство охорони здоров’я. У декларації зазначатимуть час та місце перебування у небезпечній зоні, контактування з хворими особами та місця перебування в подальшому. Осіб із підозрою на гострі респіраторні захворювання направлятимуть на обстеження.

У протоколі також йдеться про продовження дезінфекційних заходів у жилих, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах, а також щоденну дезінфекцію проїжджої частини доріг, тротуарів, прибудинкових та інших територій.

Особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим малозахищеним верствам населення надаватимуть допомогу в отриманні пенсій, оплати комунальних послуг, доставки продуктів харчування та предметів першої необхідності із залученням працівників соціальних служб, громадських та волонтерських організацій.

Триватиме контроль за суб’єктами господарювання щодо проведення дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді. Звертаємо увагу, що керівники закладів торгівлі (харчовими продуктами, господарськими товарами (засобами гігієни), зоомагазинів) мають забезпечити маркування на входах, виходах і в місцях розрахунку, аби покупці дотримувалися безпечних відстаней у чергах.

Відповідно до протоколу, населенню рекомендують обмежити пересування на власному автомобільному транспорті між населеними пунктами, районами та регіонами України, якщо для цього немає нагальної потреби.

Також протоколом усі заклади охорони здоров’я переводяться на суворий протиепідемічний режим, а визначені заклади мають створити мобільні медичні бригади з метою активного виявлення і надання допомоги хворим на COVID-19.

Нагадуємо, що рішення Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території міста Києва.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]