Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ проситиме Верховну Раду відзначити киян, які зробили особливий внесок у культурний та промисловий розвиток України

16 травня 2019 року, 18:04

Київ проситиме Верховну Раду відзначити киян, які зробили особливий внесок у культурний та промисловий розвиток України. Так, Київрада порушить клопотання перед Головою Парламенту про нагородження Грамотою Верховної Ради України викладачки циклової комісії викладачів музично-теоретичних дисциплін Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра Олени Швецової і доцента кафедри академічного співу інституту Тамари Коваль. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний, який представляв проекти рішення перед депутатами Київради.

Олена Швецова – талановитий викладач, науковець, методист, творчий керівник, організатор та громадський діяч. За багаторічну творчу працю, високу професійну майстерність нагороджена державними та відомчими нагородами. В інституті музики ім. Р. М. Глієра працює з 1972 року. Постійний консультант методичної секції «Теорія музики викладачів дитячих шкіл естетичного виховання» при Київському методичному центрі закладів культури та навчальних закладів Департаменту культури. Протягом 30 років є головою журі музично-теоретичних олімпіад серед учнів 5-8 класів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

Тамара Коваль – увійшла до складу видатних митців України, що відображено в «Музичній енциклопедії України». У Київському інституті музики ім. Р. М. Глієра працює з 1992 року. Вона – член-кореспондент Української Академії Наук, дипломант Міжнародного фестивалю мистецтв, художній керівник Народної оперної студії Міжнародного центру культури та мистецтв (2000-2008), досвідчений викладач. Окрім того, вона є однією із кращих камерних співачок, визначною виконавицею української вокальної музики XVIII-ХХІ століть.

Також депутати Київради підтримали ініціативу подати клопотання для відзначення заслуг трудового колективу Акціонерного товариства «Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут «Енергопроект» за вагомий внесок у розвиток енергетики України. Протягом 85 років це – одна із провідних у країні організацій, що виконує роботи та надає послуги у галузі проектування та інжинірингової підтримки атомних і теплових електростанцій та інших промислово-цивільних об’єктів. За роки активної діяльності інститут брав участь у проектуванні понад 80 енергетичних об’єктів, у тому числі: в Україні, Республіці Білорусь, Казахстані, Литві, Югославії, Угорщині, Болгарії, Індії, Іраку, Гвінеї, В’єтнамі. За проектами АТ КІЕП у 2004 році були введені в експлуатацію енергетичні блоки потужністю 1000 МВт на Хмельницькій та Рівненській АЕС.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]