Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ проведе інвентаризацію застарілого житлового фонду

12 листопада 2019 року

Київ проведе інвентаризацію застарілого житлового фонду 

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення щодо проведення інвентаризації застарілого житлового фонду столиці.

Станом на 2018 рік, за орієнтовними підрахунками Міністерства регіонального розвитку, на території Києва знаходиться понад 3 тисячі будинків, що відносяться до так званого «застарілого житлового фонду».

«Разом з тим, орієнтовно в місті Києві непридатним для проживання або аварійним є 9 млн квадратних метрів такого житла, тобто шоста частина будинків. Основну масу об'єктів застарілого житлового фонду складають так звані «хрущівки», термін експлуатації яких однозначно збіг», - зазначила ініціатор рішення, депутат Київради Ольга Балицька.

Передбачається, що виконавчий орган Київради (КМДА) протягом двох місяців має провести відповідну інвентаризацію. Це необхідно для прозорого та ефективного процесу реконструкції або реновації застарілого житлового фонду Києва.

Рішення підтримали 83 депутати Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]