Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ розширює можливості безконтактної оплати проїзду в громадському транспорті

25 жовтня 2017 року, 18:11

Оплата проїзду в громадському транспорті Києва стає все більш простою та універсальною. Відтепер оплатити проїзд банківською карткою з безконтактним додатком PayPass можливо на троєщинській лінії швидкісного трамвая. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян.

Наразі комунальне підприємство «Київпастранс» спільно з працівниками корпорації MasterCard та АТ «Ощадбанк» реалізовують проект оплати проїзду банківською карткою з безконтактним додатком PayPass на Троєщинській лінії швидкісного трамвая. На сьогодні на стадії завершення обладнання безконтактною системою оплати 7 станцій лінії, послугами якої у тестовому режимі щоденно користується майже 200 пасажирів.

«Як новий член команди мера бачу одним із своїх пріоритетних завдань – полегшити пересування пасажирів містом в громадському транспорті. Сучасна електронна система оплати проїду, яку ми впроваджуємо у місті дозволить лише з допомогою банківської картки з додатком PayPass пересуватися у всіх видах транспорту швидко і просто. А нам, для більш ефективної роботи, така система дасть можливість оцінити фактичний обіг коштів, кількість пільговиків і зрозуміти картину щодо завантаженості маршрутів», – повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Таку ж систему вже встановлено на фунікулері. Також вона діє на 12 станціях Борщагівської лінії. В подальших планах КП «Київпастранс» – реалізувати можливість оплати проїзду банківською карткою з безконтактним додатком PayPass на міській електричці.

«Впроваджуючи такі системи ми методично і планово рухаємося в напрямі повної реалізації єдиного електронного квитка в Києві. Також важливо, що система безконтактної оплати додатком PayPass стане особливо зручною для гостей міста», – зауважив заступник голови КМДА. 

Зазначимо, що термінали для роботи з банківською карткою з безконтактним додатком PayPass надані банком безоплатно. КП «Київпастранс» за відповідними договорами платить за обслуговування обладнання та системи платежів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]