Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ став 5-м містом у світі, де можна розрахуватися банківською карткою на турнікеті

04 листопада 2017 року, 12:38

У Києві тривають транспортні реформи, які дозволять впорядкувати схеми і маршрути руху, зробити трафік швидким та комфортним, а оплату проїзду зручною. Про це розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов під час Smart City Forum 2017.

«В Україні запрацював AndroidPay, за допомогою якого можна оплатити проїзд у метро. Достатньо підв’язати свою банківську картку під додаток і піднести телефон до турнікету. Ламаємо традицію кас, черг і незадоволених пасажирів», – розповів Сергій Симонов.

Київ став 5-м містом у світі, де можна розрахуватися банківською карткою на турнікеті. Та першим, де банківську картку можна використати як проїзний у метро.

Так, сплатити за проїзд банківською карткою з безконтактним додатком PayPass наразі можна на Троєщинській та Борщагівській лінії швидкісного трамваю.

У найближчій перспективі – реалізувати можливість оплати проїзду банківською карткою з безконтактним додатком PayPass на міській електричці. А в другому кварталі 2018 року планується ввести електронний квиток у наземному громадському транспорті.

Впровадження технічних засобів автоматизованої системи оплати проїзду на наземному транспорті, модернізації та дооснащення всіх існуючих ліній швидкісного трамваю, міської кільцевої електрички та фунікулеру дасть можливість створити єдиний процессінговий центр із обробки даних, управління, розрахунків та формування фінансової звітності.

Інтеграція цих систем дозволить користуватися електронними квитками та мати повний облік всіх оплат за проїзд, пільгових поїздок, контролювати фінанси на всіх ділянках міського громадського транспорту.

«Київ справді стає Smart. Ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше, а головне – найефективніше, інтегрувати сучасні технології у транспортну інфраструктуру столиці для безпеки та комфорту киян»,– зазначив Сергій Симонов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]