Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ та Амстердам співпрацюватимуть у сферах охорони здоров’я, соціального захисту, ІТ та цифрового розвитку міста

27 вересня 2023 року, 11:43

У межах участі в Конференції Фаст-трек міста-2023 перший заступник голови КМДА Микола Поворозник зустрівся з віцемером Амстердама паном Александером Шолтесом. Під час зустрічі досягли домовленостей щодо співпраці у сферах охорони здоров’я, соціального захисту, ІТ та цифрового розвитку міста. Про це написав Микола Поворозник на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема мова йшла про забезпечення закладів охорони здоров’я всім необхідним обладнанням та ліками, надання невідкладних сервісів медичної допомоги киянам.

«Окремим надважливим питанням, яке також обговорили, є вирішення завдання психологічної реабілітації українців, які відчули на собі всі жахіття війни – це постраждалі безпосередньо від російських військ внутрішньо переміщені особи; жителі Києва – кияни, які постійно перебувають під психологічним і фізичним тиском від російських атак ракетами і дронами; усі наші військові, які повертаються на психологічну та фізичну реабілітацію з лінії фронту до закладів охорони здоров’я Києва. Саме тому пріоритетним напрямом у сфері охорони здоров’я столиці для нас є психологічна реабілітація, тобто ментальне здоров’я населення. Враховуючи напрацювання мерії Амстердама з цього питання, запропонував керівництву столиці Нідерландів долучитися до реалізації критично важливого для нас проєкту з ментального оздоровлення киян», – написав Микола Поворозник.

Він зауважив, що наразі за участю міст-побратимів Києва нами створено Платформу з підтримки та відновлення столиці України після терористичних атак російської федерації.

«Цього року ми плануємо долучити до співпраці нові міста для підтримки відбудови і сталого розвитку Києва. Тож запросив Амстердам долучитися до цієї Платформи і підписати Декларацію, укладену в межах Kyiv Investment Forum – 2022. Це можна буде зробити в Брюсселі, під час Київського інвестиційного форуму 2023. У фіналі зустрічі ще раз запропонував віцемеру укласти угоду про співробітництво між Києвом та Амстердамом», – зазначив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]