Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ та Берлін підписали угоду про партнерство. Мери двох міст символічно пройшли разом через Бранденбурзькі ворота

14 вересня 2023 року, 19:17

Київ та Берлін підписали угоду про партнерство двох міст. На знак важливості для Берліна співпраці з українською столицею та на знак солідарності з українцями відбулася церемонія проходження мерів двох міст через Бранденбурзькі ворота. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

«Берлін – місто свободи. І сьогодні німецькі друзі символічно продемонстрували, що Київ, Україна будуть завжди вільними і будуть частиною європейської родини, – зазначив Віталій Кличко. – Берлін із міст західної Європи прийняв найбільшу кількість українців, які рятувалися від війни. Наразі тут мешкають понад 65 тисяч наших співгромадян. І місто їм продовжує допомагати», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер Берліна Кай Вегнер зазначив, що партнерство, співпраця з Києвом є серед пріоритетних проектів для влади Берліна. І німецька столиця зацікавлена в поглибленні співпраці та продовжить підтримку Києва.

Обговорили, зокрема, мери двох міст і подальшу допомогу та передачу Берліном Києву міських автобусів та комунальної техніки. Йшлося й про сприяння німецької столиці у створенні Києвом муніципального центру протезування для військових. Берлін уже готовий направити кількох техніків-протезистів з інноваційних берлінських підприємств для передачі досвіду та практичних навчань українських фахівців. Чимало українських військових сьогодні лікуються та проходять реабілітацію в клініках Берліна. І влада міста цьому сприяє.

«Медична допомога, протезування, реабілітація захисників – дуже важливе питання для України. І, сподіваюся, наша співпраця з Берліном, яку ми будемо розвивати  в цьому напрямку, допоможе багатьом пораненим українським бійцям», – підкреслив Віталій Кличко.

Під час церемонії підписання угоди про партнерство в мерії Берліна також були присутні представники Альянсу українських організацій у Німеччині.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]