Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ та Гуанчжоу підписали Меморандум про порозуміння та розвиток співробітництва

07 вересня 2020 року, 13:19

Київський міський голова Віталій Кличко та мер міста Гуанчжоу Вень Гохуей підписали Меморандум про порозуміння та розвиток співробітництва між містом Київ та містом Гуанчжоу, Китайська Народна Республіка.

Пандемія нового коронавірусу, який стрімко поширюється, стала справжнім викликом для всіх держав світу – багато країн закривають свої кордони, зупиняють транспорт та виробництво, вводять карантин та здійснюють усі можливі заходи задля попередження розповсюдження коронавірусу всередині країн та світі. Настав час, коли країни і міста об’єднуються та протистоять цій проблемі. Саме на тлі боротьби з пандемією міські влади Києва та Гуанчжоу реалізували дві спільні ініціативи – у травні відбулась онлайн конференція, на якій медики «опорних» столичних лікарень обмінялися практичним досвідом із фахівцями міста Гуанчжоу щодо подолання наслідків пандемії. А на початку серпня Народний муніципальний уряд Гуанчжоу надав гуманітарну допомогу Києву, яка була передана до інтернатних установ та соціальних закладів столиці України.

Логічним продовженням такої роботи став підписаний в робочому порядку Меморандум про порозуміння та розвиток співробітництва між містом Києвом та містом Гуанчжоу, який створить основи для співпраці, обміну інформацією та зміцнення зв’язків між сторонами у сферах економіки, торгівлі, науки, культури, освіти, спорту, туризму, охорони здоров’я, житлового господарства, охорони навколишнього середовища тощо.

Довідково.

Гуанчжоу – п’яте за населенням місто у КНР, є столицею провінції Гуандун. Гуанчжоу – один із найбільших туристичних, промислово-економічних, фінансових та транспортних центрів Китаю.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]