Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ удруге отримав нагороду “12 зірок” від Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

20 лютого 2019 року

Київ удруге отримав нагороду “12 зірок” від Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

Київ другий рік поспіль підтверджує статус «12-ти зіркового» партнера Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. Відповідний сертифікат делегація секретаріату Київської міської ради отримала під час координаційної зустріч у Страсбурзі.

«Відзнака “12 зірок” присвоюється містам, які демонструють значні досягнення місцевої влади у залученні громади до розвитку місцевої демократії. І тут Києву є чим пишатися. Громадський бюджет, електронні петиції, місцеві ініціативи та громадські слухання, органи самоорганізації населення – саме ці механізми використовує міська влада для ефективного діалогу з громадою. Успіхи інструментів громадської участі відзначив Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи у підсумковій доповіді. Також належну оцінку отримала робота, спрямована на залучення молоді до місцевого самоврядування», - зазначив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

За його словами, виборюючи статус “12 зірок”, Київ підтвердив незворотність курсу на подальші реформи у сфері демократизації управлінських процесів.

Під час зустрічі делегації секретаріату Київської міської ради з представниками Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи було запропоновано низку заходів, які дозволять поглиблювати зв’язки між містами з «12-ти зірковим» статусом як на національному, так і регіональному рівнях.

«Європейський тиждень місцевої демократії має бути вдосконалений. Оскільки вже неможливо встигнути провести всі заходи протягом лише одного тижня. Для більшої гнучкості і кількості якісних заходів, містам пропонується організовувати заходи протягом усього року з кульмінацією 15 жовтня. Як і пропонувала делегація Київської міської ради. Також пропонується запровадити  незалежну мережу обміну добрими практиками між учасниками ЄТМД з перспективою створення Партнерства міст для громадської участі", - повідомив начальник відділу з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків секретаріату Київради Артем Стельмашов.

Окрім того, учасники обговорювали питання проблем визначення демократії й теми Європейського тижня місцевої демократії на наступні роки. Делегати Києва запропонували перенести дискусію онлайн для залучення якомога більшої кількості учасників в обговоренні. Ця ініціатива була підтримана організаторами заходу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]