Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ забезпечує виконання заходів та завдань цільової програми «Здоров’я киян» на 2020-2022 роки – Ганна Старостенко

09 червня 2021 року, 14:32

Попри ті зусилля, які міська влада докладає для подолання наслідків пандемії COVID-19, ми маємо забезпечувати вчасну діагностику та лікування інших хвороб, аби не втрачати дорогоцінний час та здоров’я киян. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко за підсумками засідання Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики, коментуючи виконання міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2020-2022 роки.

«Попри карантинні обмеження, які були запроваджені на території столиці, через збільшення динаміки захворювання на COVID-19, столична влада змогла забезпечити виконання фактично половини заходів та завдань, окреслених у міській цільовій програмі «Здоров’я киян» на 2020-2021 роки. І на сьогодні ми шукаємо шляхи та можливості, аби кияни мали змогу отримувати якісні медичні послуги та ургентну допомогу в умовах COVID-19», – підкреслила Ганна Старостенко.

Так, на виконання заходів міської цільової програми «Здоров'я киян» на 2020-2022 роки у поточному році заплановано 3,3 млрд грн, з них – на Департамент охорони здоров'я – 3,1 млрд грн. На реконструкцію та будівництво в частині капітальних вкладень – понад 98 млн грн, на капітальні ремонти – 160,5 млн грн та на закупівлю медичного обладнання – понад 200 млн грн.

«При цьому забезпечення киян медичними препаратами та витратними матеріалами у першому кварталі відбувалося за рахунок їх залишків з минулого року, а також поставок МОЗ України на суму майже 193 млн грн», – зауважила Ганна Старостенко.

У рамках виконання цільової програми запланована реконструкція амбулаторії лікарів сімейної медицини з прибудовою центру первинної медико-санітарної допомоги на вул. Гмирі, 8 у Дарницькому районі – для виконання робіт з ремонту покрівлі та фасаду, а також прокладання інженерних мереж.

«Крім того, міська програма «Здоров’я киян» дала можливість забезпечити дитячим харчуванням понад 70 дітей перших двох років життя з малозабезпечених сімей, а також дітей, хворих на запальні хвороби товстого кишківника. За рахунок закупівлі МОЗ України Департамент охорони здоров’я отримав лікарські засоби на суму понад 58 млн грн для забезпечення препаратами замісної терапії дорослих, хворих на коагулопатії. Також місто забезпечує хіміопрепаратами та супроводжуючою терапією хворих з онкогематологічною патологією на суму майже 12 млн грн», – розповіла заступниця голови КМДА.

Вона додала, що через карантинні обмеження знизилася кількість операцій з ендопротезування та лікування катаракти, втім міська влада навіть за мінімальної можливості повністю цей процес не зупиняла: за I квартал 2021 року 220 пацієнтам було проведено операції зі встановлення штучного кришталика та 294 – з ендопротезування суглобів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]