Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ збільшує кількість відходів, що ідуть на переробку: у цьому році кияни здали до пунктів утилізації майже на третину більше новорічних ялинок (+фото)

09 лютого 2022 року, 14:55

Цього року в Києві майже вдвічі збільшили кількість пунктів прийому для утилізації ялинок. У результаті кияни принесли на переробку 8,5 тисячі новорічних дерев, що майже на третину більше, ніж минулого сезону. Загалом у столиці розширюється кількість окремих видів відходів, що йдуть не на полігони, а на переробку. Комунальне підприємство «Київкомунсервіс» на сьогодні забезпечує збір пластику, скла, паперу, небезпечних відходів (батарейок, ламп, термометрів), медичних препаратів, дрібної електроніки, а також сухої фракції, яка потім повторно сортується. Про це сьогодні під час візиту на один із пунктів утилізації ялинок повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Працівники комунального підприємства з утримання зелених насаджень Дарницького району продемонстрували процес подрібнення ялин та сосен, їхнє перетворення в матеріал для підсипання дерев.

«Найактивніше приносили на переробку дерева мешканці Дарницького та Солом’янського районів. До трійки лідерів увійшов також Печерський район. Важливо, що перероблені матеріали принесуть користь для зелених насаджень, а не поїдуть на полігони», – сказав Петро Пантелеєв.

«Щороку на початку січня районні КП УЗН та Дарницьке лісопаркове господарство починають приймати ялинки, сосни, смереки на утилізацію. На прохання киян цього року ми збільшили кількість пунктів із 15 до 33. Щепа з хвойних рослин використовується для мульчування лунок вічнозелених рослин – вона служить захистом від сильних морозів взимку і перегрівання ґрунту влітку», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Окрім того, у хвойній мульчі рідше з’являються цвіль та грибки, фітонциди перешкоджають розвитку хвороботворних мікроорганізмів. Разом із тим, мульча хвойних – природне мінеральне добриво.

Нагадаємо, що в Києві за останній рік більш як удвічі збільшили кількість відсортованих відходів, які поїхали на переробні потужності. Так, у 2021 році у столиці відсортували 27,8 тисячі кубометрів пластику, скла та паперу, це – 1400 сміттєвозів. Тоді як у 2020 році обсяг відсортованих відходів становив 1,5 тисячі кубометрів або 575 сміттєвозів. 

 

Утилізація ялинок у 2022 році

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]