Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві за останній рік більш як удвічі зросли обсяги відходів, які відсортували та відправили на переробку

03 лютого 2022 року, 15:39

У Києві за останній рік більш як удвічі збільшили кількість відсортованих відходів, які поїхали на переробні потужності. Так, у 2021 році в столиці відсортували 27,8 тисячі кубометрів пластику, скла та паперу, це – 1400 сміттєвозів. Тоді як у 2020 році обсяг відсортованих відходів становив 1,5 тисячі кубометрів або 575 сміттєвозів. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Також, за його словами, крім зазначених фракцій, щороку понад 130 тисяч кубометрів так званої сухої фракції збирають у контейнери-сітки і перенаправляють на додаткове сортування.

Нагадуємо, що в столиці встановлено майже 4 тисячі різного типу контейнерів для роздільного збору відходів – для сухої фракції, окремо для скла, паперу, пластику, для небезпечних і медичних відходів тощо. Типи контейнерів можна знайти на мапі КП «Київкомунсервіс».

«У столиці сьогодні здійснюється сортування семи типів відходів – сухі відходи, скло, пластик, папір, небезпечні відходи (батарейки, лампи, термометри, а також медичні препарати і дрібна електроніка). Зібрані відходи їдуть на сортувальні лінії для додаткового сортування або напряму на переробні підприємства. Найголовніше, що вони точно не ідуть на захоронення на полігони. Я хочу подякувати киянам, які подали заявки на встановлення контейнерів для роздільного збору, сумлінно сортують та дотримуються простих інструкцій, які допомагають якісно відбирати матеріали для переробки», – сказав Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА зауважив, що мешканці можуть подати заявку на встановлення контейнерів для сортування, звернувшись на сайт або соціальні мережі комунального підприємства «Київкомунсервіс». Однак слід враховувати, що будинок має розташовуватися в зоні обслуговування цього підприємства або його партнера за договором. Також мешканці можуть звернутись із проханням про встановлення таких баків для роздільного збору, звернувшись до обслуговуючих організацій або правління ОСББ чи ЖБК, які функціонують у будинкові.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]