Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столиця здійснює заміну пошкодженого енергообладнання та розробляє Концепцію енергетичної безпеки

29 лютого 2024 року, 15:27

У Києві розробляють проєкт Концепції енергетичної безпеки міста, що включатиме низку технічних рішень для захисту та підвищення ефективності роботи теплоенергетичного комплексу. Вона базуватиметься на досвіді, що вже впроваджений у містах Європи і має доведену практичну ефективність. Відповідне доручення щодо розробки документу та подання його на розгляд Київради у двомісячний термін надав Київський міський голова Віталій Кличко.

«В умовах війни та ризиків ракетних атак ми працюємо над тим, щоб об’єкти енергетики та система життєзабезпечення міста стала більш стійкою та захищеною, передбачала більш оперативні та раціональні алгоритми реагування на аварійні ситуації, можливість використання альтернативних джерел палива – біогаз, біомаса, побутові відходи, водень тощо. Модернізація та нові технології є необхідною складовою у процесі відновлення зруйнованих об’єктів», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час виступу на пленарному засіданні сесії Київради.

Він зауважив, що концепція базуватиметься на принципі розподіленої когенерації, коли виробництво електроенергії та тепла перебуває ближче до місця споживання.

«Технологічні комплекси для виробництва тепла доцільно більш рівномірно розподілити в різних зонах Києва. Це дозволить знівелювати масштаби аварійної ситуації в разі пошкодження, оскільки основні потужності не будуть зосереджені в одному чи кількох місцях. Крім того, йдеться про можливість оперативного перепідключення та заміщення теплоджерел. Впровадження таких рішень за допомогою сучасного надійного обладнання підвищить ефективність роботи у два й більше разів, що матиме позитивний економічний ефект», – сказав Петро Пантелеєв.

Посадовець наголосив, що київські фахівці орієнтуються на європейський та світовий досвід, а також візію авторитетних міжнародних партнерів, із якими місто має плідну співпрацю.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]