Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ збільшує матеріальну допомогу Захисникам і Захисницям, а також їхнім родинам

29 лютого 2024 року, 16:10

Київ збільшує матеріальну допомогу Захисникам і Захисницям, а також їхнім родинам. Як повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, підписане відповідне розпорядження Київського міського голови.

«Цьогоріч Захисники і Захисниці, а також їхні родини отримають збільшену допомогу з міського бюджету через підвищення розміру прожиткового мінімуму з 1 січня 2024 року. У розпорядженні визначено граничні розміри одноразової, щомісячної та щорічної допомоги з міського бюджету членам сімей загиблих киян – учасників АТО та Захисників і Захисниць України, членам сімей Героїв Небесної Сотні, членам сімей Захисників і Захисниць, які перебувають у полоні або зникли безвісти та іншим категоріям», – зазначила Марина Хонда.

Серед видів допомоги – щомісячна адресна матеріальна допомога, зокрема для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг, допомога на поховання, щорічна матеріальна допомога і часткова компенсація вартості виготовлення та встановлення надгробків.

Кияни, які належать до вказаних категорій і вже є отримувачами такої допомоги, отримуватимуть її надалі вже у збільшеному розмірі. Ті ж кияни, яких нещодавно включили до категорій отримувачів цих видів допомоги та не отримали її, можуть звернутися до районного ЦНАПу за місцем фактичного проживання, Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА (просп. Любомира Гузара, 7) або до КБУ «Київський міський центр надання допомоги учасникам АТО» («Київ Мілітарі Хаб») за адресою: вул. Бастіонна, 11.

Допомога виплачується на муніципальну картку «Картка киянина» або на вказаний у заяві картковий рахунок у банку отримувача.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]