Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ зміцнює співпрацю із європейськими містами та розраховує на допомогу партнерів у реабілітації ветеранів та дітей, що постраждали від війни – Микола Поворозник

17 лютого 2023 року, 15:02

Київ зміцнює співпрацю із європейськими містами та розраховує на допомогу партнерів у реабілітації ветеранів та дітей, що постраждали від війни. На цьому наголосив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час зустрічей із заступником мера Копенгагена (Данія) Єнсом-Крістіаном Люткеном та мером району Кошице – Старе місто (Словаччина) Ігорем Петровчиком.

«Ми вдячні нашим європейським друзям і партнерам за прихисток українців і гуманітарну допомогу, яку українська столиця отримує від початку повномасштабного вторгнення рф. Київ також прийняв у себе майже 230 тисяч внутрішніх переселенців, зокрема дітей із тимчасово окупованих територій або місць активних бойових дій, які потребують особливої підтримки та турботи і психологічної реабілітації. Гостро для міста стоїть питання реабілітації ветеранів, які були важко поранені і зараз повертаються до цивільного життя. Вони пройшли лікування у госпіталях, але змушені заново вчитися ходити. Це і фізична, і психологічна реабілітація, адже нашим захисникам і захисницям треба буде повертатися до цивільного життя», – зазначив Микола Поворозник.

Заступник мера Копенгагена Єнс-Крістіан Люткен зазначив, що Копенгаген має досвід реабілітації військових і готовий допомагати в цьому питанні Києву. Він також запевнив, що Копенгаген готується до встановлення побратимських зв’язків із Києвом, і відповідний договір узгоджується в муніципалітеті Копенгагена.

16 лютого район Кошице – Старе місто та Шевченківский район столиці підписали меморандум про співпрацю між районами міст, тож Ігор Петровчик висловив упевненість у подальшій співпраці з українською столицею.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]