Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київавтодор» посилив автопарк універсальною технікою для обробки вулиць рідкими хлоридами і шампунями – Олександр Густєлєв

22 січня 2020 року, 16:17

КК «Київавтодор» отримала нову техніку для обробки доріг. Її можна використовувати в усі сезони. Про це повідомили у комунальній корпорації.

«9 новеньких автомобілів Ford із обладнанням МКД-11 уже прибули на підприємства комунальної корпорації. Техніка – універсальна. Узимку вона обробляє вулиці рідкими хлоридами. Улітку – миє дороги шампунями», – розповів генеральний директор КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

Він додав, що нині закінчується оформлення спецтранспорту. І вже найближчим часом машини працюватимуть на вулично-дорожній мережі столиці.

«Узимку ці машини надзвичайно ефективні: вони рівномірно обробляють дорожнє покриття, зменшуючи використання солі. Навіть за таких температурних «каруселей», коли опади ідуть за плюсової температури, а вночі мороз, на вулицях, які обробили рідкими хлоридами, тривалий час не утворюється ожеледиця», – зазначив генеральний директор корпорації.

У «Київавтодорі» вже використовують 3 таких машини. Вони працюють у Шевченківському, Печерському і Голосіївському районах. Після поповнення парку техніки, обробка вулиць рідкими хлоридами відбуватиметься в усіх районах міста.

Установки для приготування розчинів закупили для всіх ШЕУ районів, ШЕУ «Магістраль» і КП «Київавтошляхміст». У них змішується вода з технічною сіллю. Пропорції залежать від температури повітря: чим нижче температура, тим вища щільність розчину.

Варто зазначити, що технологія обробки доріг рідкими хлоридами широко використовується в Австрії, Німеччині.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]