Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада має намір звернутися до парламенту та Кабміну щодо реалізації Закону «Про державну допомогу суб'єктам господарювання»

07 листопада 2017 року

Київрада має намір звернутися до парламенту та Кабміну щодо реалізації Закону «Про державну допомогу суб'єктам господарювання»

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати підтримали проект рішення, який передбачає звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо реалізації Закону України «Про державну Допомогу суб'єктам господарювання».

З 2 серпня 2017 року набрав чинності Закон України «Про державну допомогу суб'єктам господарювання». Він передбачає підтримку  суб’єктів господарювання, створюючи переваги для виробництва окремих видів товарів чи провадження окремих видів господарської діяльності. Надавачами такої допомоги є органи влади, органи місцевого самоврядування, органи адміністративно-господарського управління та контролю, а також юридичні особи, що діють від їхнього імені.

“Наразі маємо правову колізію, коли фактично Закон неможливо виконати, оскільки він є рамковим. Тобто, фактично ми маємо нормативне ускладнення в частині надання державної допомоги,  яка передбачена для сприяння соціально-економічного розвитку територіальної громади та послуг, пов'язаних із задоволенням особливо важливих загальних потреб громадян, що не можуть надаватися на комерційній основі без державної підтримки. Для того, аби Закон запрацював повноцінно, необхідно розробити низку підзаконних нормативно-правових актів, які і визначать конкретні норми для кожної з процедур”, - наголосив співавтор проекту рішення  заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

“Правова невизначеність деяких положень Закону може призвести до затримки реалізації державних, обласних та місцевих програм. Також під загрозою отримання оперативної фінансової підтримки комунальних підприємств, спрямованих на забезпечення життєдіяльності територіальних громад”, - зазначив співавтор проекту рішення, депутат Київради Олександр Бродський.

Проект рішення має також розглянути постійна комісія Київради з питань розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]