Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада напрацює методику встановлення лічильників-розподільників індивідуального обліку тепла

05 вересня 2016 року

Київрада напрацює методику встановлення лічильників-розподільників індивідуального обліку тепла

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати розглянули петицію “Індивідуальний облік тепла в квартирах з вертикальним розподілом опалення”.

Автор петиції Юрій Костенко пропонує узгодити і затвердити методику проектування і установки лічильників індивідуального обліку теплової енергії для квартир з вертикальною однотрубною системою розведення опалення.

Запропонована система передбачає встановлення автоматичних лічильників-розподільників на опалювальні прилади, за допомогою яких споживач може самостійно встановлювати й автоматично підтримувати бажану температуру повітря в кожному приміщенні квартири. Це також дозволяє економно користуватися тепловою енергією, відповідно і сплачувати менше.

“Є певні перепони, які не дають можливості застосувати таку систему. На сьогодні в законодавстві України не існує методики встановлення лічильників-розподільників індивідуального обліку теплової енергії, оскільки багато хто з чиновників вважає, що відповідні прилади потрібно дозволити встановлювати не окремим квартирам, а лише всім квартирам будинку, а часто не всі мешканці хочуть цим займатися”, - говорить голова профільної комісії Володимир Бондаренко.

Аби вирішити це питання, постійна комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу створила робочу групу з депутатів Київради, представників КМДА, ПАТ «Київенерго» та громади, аби напрацювати відповідну методику з подальшою імплементацією цих напрацювань у законодавство України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]