Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада передала в оренду земельну ділянку на вул. Круглоуніверситетській, 10 задля забезпечення охорони об’єктів культурної спадщини

13 лютого 2024 року, 11:32

Київська міська рада передала в оренду земельну ділянку площею 0,17 га на вул. Круглоуніверситетській, 10 у Печерському районі Товариству з обмеженою відповідальністю «СОЛЕЛАТ ПАЛАЦ» для забезпечення охорони об’єктів культурної спадщини: жодної забудови на земельній ділянці не передбачено. Про це повідомив депутат Київради, голова постійної комісії з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Михайло Терентьєв.

Він зазначив, що земельна ділянка передана у зв’язку з набуттям права власності на об’єкт нерухомого майна (право власності зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 5 червня 2019 року). Зокрема, на земельній ділянці розташовані об’єкти нерухомого майна, які перебувають у власності Товариства загальною площею 1 046,7 кв. м.

У межах підготовки проєкту землеустрою Товариство отримало погодження Міністерства культури та інформаційної політики України від 18 вересня 2023 року № 06/35/8002-23 та між Товариством і Департаментом охорони культурної спадщини КМДА укладено охоронний договір на пам’ятку культурної спадщини від 18.11.2020 № 4443.

«Відтак, цей випадок є одним з унікальних, оскільки землекористувач не лише сплачуватиме до місцевого бюджету за використання землі під власним майном, але і взяв на себе обов’язок охорони цього майна, яке є пам’яткою архітектури та мистецтва місцевого значення. Шкода, що окремими активістами та депутатами розгортається доволі дивна інформаційна кампанія, основна мета якої, схоже, допомогти окремим землекористувачам просто не платити за землю, якою вони фактично користуються. Проте, позиція міста полягає в тому, що за користування землею мають сплачувати усі землекористувачі», – наголосив Михайло Терентьєв.

Депутат також нагадав, що завдяки прийнятим на пленарному засіданні рішенням щодо продажу та проведення експертної грошової оцінки землі в міський бюджет надійде 120 млн грн. Це дозволить залучити додаткове фінансування, яке буде спрямовано на пріоритетні статті витрат.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]