Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада підтримала створення Київського міського соціального гуртожитка

26 червня 2018 року, 17:49

Депутати Київради підтримали проект рішення щодо створення Київського міського соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Така установа дозволить забезпечити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від 15 до 23 років тимчасовим житлом, а отже створить умови для їхньої соціальної адаптації. Про це повідомила голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко.

«Проблема відсутності житла у дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, часто стає причиною їхньої соціальної дезорієнтації, бродяжництва, протиправної поведінки. Місто просто зобов’язане подбати про таких дітей і провести їх у доросле життя з усіма навиками, що може забезпечити соціальний гуртожиток. Він розрахований для дітей столиці від 15 до 23 років», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, гуртожиток розміщено за адресою: вулиця Порика, 13-Б. Наразі там здійснено усі ремонтні роботи. Тож, після закупівлі меблів там зможе розміститися приблизно 30 осіб.

«Серед іншого дітям надаватиметься психологічна допомога, інформаційні послуги, забезпечуватиметься допомога в матеріальному супроводі, щоб вповні відбулася їхня соціальна адаптація», – підкреслила Ганна Старостенко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]