Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада пропонує парламенту заборонити працівникам кримінальної поліції охороняти масові заходи

12 листопада 2019 року

Київрада пропонує парламенту заборонити працівникам кримінальної поліції охороняти масові заходи

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення, яке передбачає звернення до Верховної ради України щодо заборони залучення працівників кримінальної поліції та органів досудового розслідування НПУ до забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів.

Як зазначається у тексті відповідного звернення, в Україні склалася ситуація, коли через дефіцит кадрів чи політичні обставини, працівники структурних підрозділів поліції з високою кваліфікацією вимушено залучаються до служби з набагато меншими кваліфікаційними вимогами. Зокрема для забезпечення публічної безпеки і порядку під час проведення масових заходів. Від виконання функціональних обов'язків, відповідно до посадових інструкцій, таке «залучення» їх не звільняє.

«Керівництво Нацполіції неодноразово зауважувало на неукомплектованість штату співробітників, що тем не менш, це не заважає залучати висококваліфіковані кадри - працівників кримінальної поліції та органів досудового розслідування до охорони політичних акцій або спортивних заходів, замість розслідування злочинів. Це призводить до неефективного і недоцільного використання робочого часу кваліфікованих співробітників НПУ», - зазначив ініціатор рішення, депутат Київради Олександр Пабат.

За його словами, окрім того відбувається посилення навантаження, погіршення умов професійного росту і зменшення часу на виконання основних функціональних обов'язків. Все це врешті призводить до погіршення криміногенної ситуації в країні в цілому.

Рішення підтримали 73 депутати Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]