Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада просить Кабмін підтримати перерозподіл коштів на модернізацію вагонів столичного метро

28 липня 2016 року

Київрада просить Кабмін підтримати перерозподіл коштів на модернізацію вагонів столичного метро

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали проект звернення до Кабінету Міністрів щодо перерозподілу коштів в рамках реалізації проекту "Цільових екологічних інвестицій".

Як зазначено у зверненні, у 2012-2014 роках на виконання Кіотського протоколу до рамкової конвенції ООН за рахунок коштів цільових екологічних (зелених) інвестицій проведено комплексну модернізацію 120 вагонів на загальну суму 1,55 млрд грн.

Усі вагони введені в експлуатацію й здійснюють перевезення пасажирів на Святошинсько-Броварській лінії метрополітену. До кінця березня 2017 року заплановано модернізувати ще 15 вагонів, у лютому поточного року профінансовано аванс на закупівлю імпортного обладнання та устаткування для цих вагонів. У рамках цього проекту є можливість модернізувати ще 10 вагонів метро за рахунок інших проектів, на які було передбачено кошти міждержавною угодою між Україною та Японією та які з різних причин не було реалізовано.

Виходячи з цього, міська влада просить Кабінет Міністрів підтримати надану пропозицію щодо перерозподілу коштів на проект модернізації вагонів столичного метро.

Відповідний проект рішення підтримали 84 депутати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]