Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці створять веб-портал “Електронна медицина” та “Єдиний освітній простір міста Києва”

28 липня 2016 року

У столиці створять веб-портал “Електронна медицина” та “Єдиний освітній простір міста Києва”

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати несли зміни до Комплексної цільової програми “Електронна столиця” на 2015-2018 роки.

Відповідні зміни передбачають створення соціальної сервіс-орієнтованої єдиної системи надання послуг для населення в електронному вигляді та створення і розвиток Smart-сервісів для громадян. Це дасть можливість підвищити якість та забезпечити відкритість і прозорість надання послуг для населення, знизити можливість для проявів корупції та підвищити взаєморозуміння влади із громадськістю.

Ресурсне забезпечення програми на 2015-2018 роки становить 460,5 млн, на цей рік заплановано 154 млн грн.

“За результатами дослідження розвитку електронного урядування ОНН, індекс онлайн послуг в Україні у 2014 році становить 0,26, що є нижчим за середньосвітовий показник. За останніх два роки відповідний показник знизився майже вдвічі. Загалом залишається низьким рівень інтеграції існуючих систем міського управління та місцевого самоврядування, відбувається невиправдане дублювання функцій у різних підсистемах, немає загальноміського комплексу стандартів, класифікаторів та наборів метаданих. Саме тому Київ гостро потребує єдиної стратегії інформатизації міста, нових дієвих механізмів координації цієї діяльності та реалізації заходів із забезпечення міської інформаційно-комунікаційної інфраструктури”, — зазначає начальник Управління інформаційно-комунікаційних технологій та захисту інформації виконавчого органу Київради (КМДА) Юрій Назаров.

За його словами, у рамках відповідної програми передбачені створення та впровадження комплексної інформаційно-аналітичної системи управління фінансово-господарською діяльністю столиці, створення веб-порталу “Єдиний освітній простір міста Києва”, єдиної аналітичної системи “Електронна медицина” та розвиток веб-порталу надання електронних послуг, у тому числі адміністративних.

Рішення підтримали 86 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]