Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада схвалила нову міську цільову програму «Запобігання та протидія домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі на 2022-2024 роки» 

27 травня 2021 року, 12:06

Київрада підтримала нову міську цільову програму «Запобігання та протидія домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі на 2022-2024 роки». За відповідне рішення проголосував 81 депутат.

«Наша міська програма, хоч і не перша в Україні на муніципальному рівні, але точно унікальна. Оскільки вона продиктована не тільки законодавством, а й має практичну складову, яку ми формували останні два роки. Це значно полегшить подальше створення єдиної та ефективної системи протидії та запобігання насильству. І я вдячна депутатам, що вони розуміють, наскільки ця програма є важливою для столиці», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, на виконання програми орієнтовно потрібно 155 млн гривень на період 2022-2024 рр. Для її реалізації залучатимуть не тільки бюджетні кошти, а й кошти міжнародних організацій, громадських організацій, соціально відповідального бізнесу.

Нова міська цільова програма «Запобігання та протидії домашньому та гендерно-зумовленому насильству на 2022-2024 рр.» передбачає:

  • створення мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, що працюватимуть спільно з поліцією та надаватимуть постраждалим комплексну соціально-психологічну допомогу;
  • створення ще одного притулку для постраждалих;
  • створення Денного центру на Лівому березі, який буде надавати консультативну, психологічну та юридичну допомогу та інші послуги;
  • створення програм психологічної реабілітації та соціальної адаптації до повноцінного соціального життя. Зокрема, навчальні курси як можливість отримання нової професії;
  • затвердження плану спільних дій усіх відповідальних структур для запобігання та протидії домашньому насильству;
  • постійне навчання та підвищення рівня професійності соціальних працівників, психологів;
  • інформаційно-просвітницькі кампанії, заходи, акції, робота з дітьми в навчальних закладах, руйнація стереотипів та формування нетерпимого ставлення до насильства.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]