Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада ухвалила Програму економічного і соціального розвитку Києва на 2024-2026 роки

14 грудня 2023 року, 18:24

Сьогодні депутати Київської міської ради ухвалили Програму економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Як зазначають у Департаменті, документ розроблено на основі прогнозованих соціально-економічних показників на 2024-2026 роки та з урахуванням необхідності концентрації всіх ресурсів на протидію збройній агресії росії проти України. У Програмі також враховано суспільний запит на зміну підходів до формування бюджету і програмних документів, орієнтованих на підтримку Збройних Сил України та інших сил оборони країни.

Основний акцент – на створенні безпечних умов проживання і перебування в місті, адаптацію учасників/ць бойових дій та внутрішньо переміщених осіб, створення умов для їх реінтеграції в соціум. Крім того, приділено увагу наданню соціальних, медичних і реабілітаційних послуг людям з інвалідністю. Враховано також особливості забезпечення стійкості господарства в умовах воєнного стану, створення зручного, безпечного та інклюзивного простору в усіх сферах життєдіяльності міста.

У 2024 році за Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки на капітальні видатки передбачено 13,3 млрд грн, із них на будівництво та реконструкцію – 6,6 млрд грн, на капітальний ремонт – 6,7 млрд грн.

При формуванні переліку об’єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту першочергово забезпечувались асигнуваннями об’єкти критичної інфраструктури та об’єкти, які забезпечують функціонування міського господарства й безпеку життєдіяльності.

За Програмою в наступному році найбільше коштів – 5,2 млрд – спрямовується на об’єкти галузі житлово-комунального господарства. Із них 1,7 млрд грн буде направлено на реалізацію проєктів, важливих для всього Київського регіону. Йдеться, зокрема, про локалізацію негативного впливу на довкілля полігонів твердих побутових відходів; реконструкцію та будівництво каналізаційних колекторів та об’єктів водопостачання; реконструкцію систем очищення стічних вод.

Окрім того, на утеплення фасадів, заміну вікон і ремонт покрівель, капітальні ремонти інженерних мереж та індивідуальних теплопунктів, а також капітальний ремонт найпростіших укриттів і захисних споруд у житловому фонді спрямовується 1 млрд 89 млн грн. На капітальний ремонт об’єктів теплопостачання, пошкоджених внаслідок військової агресії рф, планується виділити майже 400 млн грн. Понад 504 млн грн спрямовується на реконструкцію, заміну, модернізацію та капітальний ремонт ліфтів.

За Програмою у 2024 році на транспорт, транспортну інфраструктуру та дорожнє господарство передбачено 3,4 млрд грн. Із них, зокрема, на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт вулиць, міжквартальних проїздів, тротуарів та інших об’єктів вулично-дорожньої мережі – 1 млрд 201 млн грн. На заплановане будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти мостів і шляхопроводів будуть спрямовані 773 млн грн. Серед інших, передбачених Програмою заходів, на капітальні ремонти мереж зовнішнього освітлення – 400 млн грн.

У 2024 році 3,2 млрд грн спрямовується на освітню галузь. Пріоритетом наступного року залишається створення безпечних умов навчання та перебування учнів і вихованців освітніх закладів. Для цього Програмою заплановано будівництво 38 споруд цивільного захисту, на що спрямовується 1,4 млрд грн. На капітальні ремонти в закладах освіти – 1 млрд 492 млн грн, зокрема, за рахунок цих коштів капітально відремонтують уже існуючі найпростіші укриття.

Наступного року на об’єкти охорони здоров’я заплановано направити понад 953 млн грн. Так, на реконструкцію медичних закладів передбачено 431 млн грн, на капітальні ремонти, зокрема, укриттів у них, – 522,4 млн грн.

На капітальні видатки галузі «Соціальний захист та соціальне забезпечення» планується спрямувати 279,3 млн грн. Зокрема, кошти будуть виділені на створення та оновлення центрів і закладів соціальної підтримки, на капітальний ремонт найпростіших укриттів і захисних споруд цивільного захисту, а також на відновлення пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів закладів соціального захисту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]