Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

План заходів із реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року актуалізували: доповнили заходами з подолання наслідків збройної агресії росії проти України

14 грудня 2023 року, 16:35

План заходів із реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року актуалізовано та доповнено заходами, спрямованими на подолання викликів і негативних наслідків збройної агресії російської федерації для столиці. Відповідний проєкт рішення підтримали депутати на засіданні Київської міської ради. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Як зазначають у Департаменті, йдеться про відновлення втрачених через війну економічних можливостей міста, підвищення ефективності системи безпеки в столиці, забезпечення роботи критичної інфраструктури столиці.

Оновлений План передбачає заходи і проєкти розвитку щодо сприяння діяльності релокованих підприємств і просування продукції столичних виробників на нові ринки збуту. Заплановані також заходи підтримки інноваційних виробництв, особливо тих, що забезпечують оборонні потреби. Документ доповнено заходами із збереження та збільшення робочих місць задля стимулювання повернення громадян з-за кордону, працевлаштування, зокрема, ВПО, а також залучення інвестицій і міжнародної допомоги для відновлення і відбудови Києва та супроводження процесу набуття країною членства в Європейському Союзі.

Крім того, для належного функціонування об’єктів критичної інфраструктури під час війни до Плану заходів включено низку заходів, які передбачають нове будівництво, реконструкцію, модернізацію та розвиток систем, мереж і об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури. Йдеться про системи тепло-, водопостачання та водовідведення, вулично-дорожньої мережі, інфраструктури громадського транспорту, світлового середовища столиці.

У документі також передбачені заходи з посилення соціальної підтримки та інтеграції в соціум внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, постраждалих внаслідок збройної агресії рф та людей з інвалідністю. Йдеться про забезпечення житлом учасників бойових дій, дітей-сиріт, а також тимчасовим житлом ВПО та киян у зв’язку з пошкодженням або руйнуванням їхніх домівок. Проєктами розвитку передбачається забезпечення населення доступною, якісною та кваліфікованою медичною допомогою шляхом розвитку реабілітаційних центрів і забезпечення їх необхідним обладнанням.

План також містить заходи з покращення якості та спрощення процесу надання адміністративних послуг ВПО, учасникам бойових дій і постраждалим внаслідок збройної агресії рф проти України, а також із соціальної підтримки інших громадян, які потрапили у складні життєві обставини в умовах війни.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]