Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила правила використання електронного квитка в пасажирському транспорті столиці

28 лютого 2019 року

Київрада затвердила правила використання електронного квитка в пасажирському транспорті столиці

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили правила проїзду в міському пасажирському транспорті столиці. Правила чітко визначають порядок проїзду міським транспортом загального користування: трамваєм, тролейбусом, фунікулером, міською електричкою.

Відповідно до рішення, для оплати проїзду в пасажирському транспорті вводиться єдиний електронний квиток. Відтак, детально виписані пункти оплати е-квитком, права та обов'язки пасажирів, а також взаємовідносини перевізників і пасажирів під час надання транспортних послуг.

Кyiv smart card діє як у метрополітені, так і в наземному транспорті – автобусах, тролейбусах, трамваях. Наразі система перебуває в тестовому режимі. Придбати е-квиток та поповнити його можна: на станціях підземки, в особистому кабінеті киянина, у терміналах самообслуговування Іbox, Еasypay, 2click.

При поповненні на велику кількість поїздок діють такі ж знижки, як в метрополітені: при купівлі до 10 – вартість кожної обійдеться в 8 гривень. А якщо поповнити картку відразу на 50 – одна поїздка обійдеться 6,5 гривні.

Для впровадження системи єдиного електронного квитка в комунальному транспорті Києва встановили спеціальні  зчитувальні пристрої – валідатори. Пасажиру достатньо просто прикласти е-квиток до системи – проїзд оплачено. Контролери мають окремі пристрої для перевірки реєстрації електронного квитка.

Правила проїзду в міському пасажирському транспорті затвердили 61 депутат.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]