Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила нову міську цільову програму «Київ – місто рівних можливостей»

17 лютого 2022 року, 16:48

Депутати Київради підтримали проект рішення про затвердження нової міської цільової програми «Київ – місто рівних можливостей» на 2022-2024 роки, яка має на меті встановлення гендерної рівності в усіх аспектах життя міста. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Зазначена програма приймається на виконання Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад, до якої Київ приєднався два роки тому. В нашому місті вже реалізовується низка заходів, які спрямовані на встановлення гендерної рівності та розвитку жіночого лідерства. Наприклад, ми запустили Київську «Академію жіночого лідерства», постійно проводяться гендерні навчання для працівників КМДА, а в цільових програмах уже застосовується гендерний підхід. Крім того, у Київраді функціонує МФО «Київ – за рівні можливості». Прийняття цієї програми дасть можливість посилити гендерні підходи та створить умови для гендерно-орієнтованого бюджетування», – зазначила Марина Хонда.

Програма передбачає гендерний аудит КМДА, розробку галузевих навчальних програм, організацію і проведення тренінгів, включення гендерних аспектів до Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року, сприяння реалізації ініціативи «Безпечно для жінки – безпечно для всіх» (Резолюція Ради безпеки ООН 1325) у Києві; проведення аудиту безпеки громадських місць.

Міська цільова програма «Київ – місто рівних можливостей» визначає наступні пріоритетні цілі:

    • забезпечення інституційної спроможності КМДА і РДА;
    • впровадження гендерного підходу у процесі формування та реалізації місцевої політики;
    • підвищення рівня професійної компетентності посадових осіб КМДА та РДА з питань реалізації гендерної політики;
    • підвищення рівня поінформованості населення з питань гендерної рівності, впливу та подолання стереотипів, поширення найкращих практик досягнення рівності;
    • розширення участі жінок у процесах прийняття рішень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]