Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила порядок доступу до пленарних засідань

23 травня 2018 року

Київрада затвердила порядок доступу до пленарних засідань

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили Порядок доступу до пленарних засідань Київради.

Відповідно до порядку, особа, яка планує відвідати сесію Київради, має подати письмову заяву або заповнити електронну форму заяви на офіційному порталі міста Києва. Всі зареєстровані відвідувачі вносяться у відкритий перелік, який публікується на сайті Київради та відображається на екрані в бюро перепусток.

“Ми намагалися максимально спростити систему доступу осіб до пленарних засідань Київради. Для цього запровадили електронну форму заяви. Таким чином громадяни отримують можливість не бігти до КМР особисто і писати заяву про доступ до сесії, а просто заповнити відповідну форму за встановленим зразком дома”, -  зазначив співавтор проекту рішення, заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

Загальна кількість осіб, які одночасно можуть перебувати кулуарах сесійної зали складає 60 осіб.

“Це технічні параметри нашого приміщення, які, на жаль, не дозволяють нам розмістити більше. Адже ми маємо враховувати час евакуації людей при пожежі з приміщень 4-го поверху до виходу на сходові клітини у разі надзвичайних ситуацій. Всі розрахунки проводив Український науково-дослідний інститут цивільного захисту”, - роз’яснив керуючий справами секретаріату Київради Ігор Хацевич.

Усіх бажаючих допустити у зал неможливо, але у Регламенті чітко розписано — людина, яка хоче взяти слово, у разі позитивного рішення депутатського корпусу, отримує таку можливість —  наголосив Володимир Прокопів. 

“Київська міська рада напрацювала одну з кращих процедур публічного доступу. Ми максимально відкриті для віх громадян. І порядок відвідування пленарних засідань, який ми прийняли сьогодні, є практично еталоном по доступу. Він базується не на чиїхось думках, а на реальних розрахунках, здоровому глузді і пропозиціях всіх 5 фракцій КМР”, - резюмував Володимир Прокопів. 

Рішення підтримали 67 депутатів. Новий порядок доступу до пленарних засідань Київради запрацює з 1 грудня 2018 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]