Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада збільшила суму відшкодування за придбання генераторів ОСББ, ЖБК та управителями багатоквартирних житлових будинків

04 липня 2024 року, 14:17

Київська міська рада збільшила суму відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, обслуговуючими кооперативами, юридичними особами та управителями багатоквартирних житлових будинків.

Таке рішення прийняли сьогодні, 4 липня, на пленарному засіданні Київської міської ради.

Як зазначив депутат Київради, голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександр Бродський, необхідно знизити фінансове навантаження на співвласників багатоквартирних будинків, які встановлюють у себе альтернативні джерела енергії.

«Щодня ворог намагається знищити нашу інфраструктуру, росія прагне посіяти паніку в серці кожного українця, забрати в нас світло, тепло. В умовах війни місто надає часткову компенсацію об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків за купівлю генераторів. І сьогодні Київрада збільшила суму цих відшкодувань, оскільки існує дуже гостра потреба обладнати всі будинки альтернативними джерелами енергії. Відтепер співвласники будинків, поверховістю до шести поверхів, зможуть отримати до 100 тис. грн компенсації, будинків від 7–16 поверхів – до 200 тис. грн компенсації, а також будинків від 17 поверхів та з даховими або вбудовано-прибудованими котельнями – до 300 тис. грн компенсації. Це рішення встановлює додаткові соціальні гарантії для проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану», – наголосив Олександр Бродський.

Депутат Київради додав, що з метою створення рівних умов для всіх мешканців також передбачається, що співвласники, які вже раніше отримали компенсацію, зможуть доотримати суму відшкодування, відповідно до нових змін.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]