Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада звернулася до Кабінету Міністрів України щодо затвердження Порядку виявлення та обліку відходів, власник яких не встановлений

11 квітня 2024 року, 17:01

Київська міська рада звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням вирішити питання розроблення та затвердження Порядку виявлення та обліку відходів, власник яких не встановлений. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

«Порядок виявлення та обліку відходів, власник яких не встановлений, – це всеукраїнська проблема, що довгий час лишається невирішеною. У липні 2023 року набув чинності Закон України «Про управління відходами». Відповідно до нього, Кабінет Міністрів України має визначити цей Порядок. Однак він і досі не затверджений, що унеможливлює вжиття будь-яких заходів для ліквідації стихійних звалищ у всій країні. Сьогодні Київрада звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням якнайшвидше врегулювати це питання», – прокоментував Володимир Прокопів.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, затвердження Порядку має забезпечити виконання положень Закону, вдосконалить механізм виявлення відходів, власник яких не встановлений, та сприятиме розв’язанню проблеми ефективного управління такими відходами. Також правове врегулювання цього питання запобігатиме утворенню несанкціонованих сміттєзвалищ у майбутньому.

«Ми отримуємо багато скарг від киян щодо стихійних сміттєзвалищ, однак, на жаль, місто наразі не має дієвих інструментів для їх ліквідації. Відтак ця проблема є надзвичайно актуальною і нагальною. Користуючись нагодою, хочу звернутися до киян із переконливим проханням відповідально ставитися до поводження з відходами і в жодному разі не створювати стихійні сміттєзвалища. Давайте разом дбати про довкілля», – сказав Олександр Возний.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]