Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська рада захистила від забудови 29,9 га землі та передала її для облаштування парків та скверів

10 листопада 2023 року, 12:17

Київська міська рада на пленарному засіданні ухвалила 21 рішення згідно з якими надала КО «Київзеленбуд» дозволи на оформлення та оформила у постійне користування 29, 9 га парків та скверів. Про це повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Він наголосив, що вказані рішення дозволять убезпечити парки та сквери столиці від будь-яких намірів їх забудови, оскільки вони мають бути доступними для всіх мешканців.

Від потенційної забудови будуть захищені зелені зони у семи районах столиці. 

Голосіївський район:

  • у селищі Чапаєвка, вздовж Столичного шосе (на схилах Лисої гори), на вул. Володимиро-Либідській, вздовж вул. Кишинівської та вул. Азовської, на просп. Голосіївському, 96, на вул. Новопирогівській, 29.

Дніпровський район:

на вул. Будівельників, 40 (між вул. Гетьмана Павла Полуботка та просп. Броварським). 

Подільський район: 

  • вул. Красицького, на вул. Боричів Тік, 17, 19, 21. 

Солом’янський район:

  • вул. Клінічній, на вул. Кадетський Гай, вздовж вул. Кишинівської та вул. Бориса Гаріна, між будинками № 34, 36 та 38 на вул. Вадима Гетьмана, на вул. Романа Ратушного, 8-А, на вул. Миколи Амосова. 

Дарницький район:

  • вул. Євгенія Харченка, 47-А, на вул. Лісній, 1.

Святошинський район:

  • вздовж будинків № 79, 77/1, 75/2 на просп. Берестейському, вздовж будинку №13 на просп. Академіка Палладіна. 

Шевченківський район:

  • біля будинків № 61, 61-А, 61-Б, 61-Б на вул. Данила Щербаківського та будинку 9 на вул. Стеценка, на вул. Саксаганського, 118. 

«Крім цього, Київська міська рада ухвалила рішення про закріплення за лісопарковими господарствами 694,5 га лісових зон. Таким чином, юридичне оформлення цих земельних ділянок унеможливлює їх подальше перепрофілювання», – зазначив Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]