Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КП «Плесо» звернулося до Державної екологічної інспекції із проханням з’ясувати обставини масового вимирання риби в озері Алмазне

10 листопада 2023 року, 12:50

Після виявлення факту масового вимирання риби в озері Алмазне в Деснянському районі столиці КП «Плесо» звернулося до Державної екологічної інспекції із проханням з’ясувати обставини надзвичайної події. Комунальне підприємство також здійснює заходи з ліквідації її наслідків.

У результаті планового огляду балансової території навколо озера Алмазне працівники КП «Плесо» виявили факт масового вимирання риби у водоймі. Одразу після цього комунальне підприємство звернулось із листом до Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві з метою проведення лабораторного дослідження тіл мертвої риби на виявлення небезпечних інфекційних захворювань. Крім того, лабораторія комунального підприємства оперативно провела відбір проб води із озера, за результатами яких виявлено наявність нафтопродуктів у водоймі.

Додатково інспектори КП «Плесо» обстежили водойми на наявність труб, виведених у водойму. За результатами виявили та перекрили трубу, балансоутримувач котрої не встановлений. Крім цього, було виявлено трубу, в доступі до якої працівникам комунального підприємства було відмовлено невстановленими особами. За цим фактом, а також з метою з’ясування повних обставин масового вимирання риби КП «Плесо» звернулося до Державної екологічної інспекції.

На даний момент триває ліквідація наслідків надзвичайної події.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]